Szájer József: rémhír, hogy a Fidesz elnökségét raportra hívták Brüsszelbe

Nem igazak azok a “rémhírek”, hogy raportra hívta az Európai Néppárt vezetősége a Fideszt Brüsszelbe. Az ellenzéki párt elnöksége kihelyezett ülést tart a belga fővárosban május 1-e és 3-a között a néppárt frakcióvezetőjének meghívására. Ezzel a néppárt azt kívánja jelezni, hogy a Fidesz kiemelt partnere az európai parlamenti frakciónak – mondta újságíróknak pénten Szájer József, a Fidesz európai parlamenti tagja.

A kihelyezett ülésen a Fidesz vezetői számos találkozón és egyeztetésen vesznek részt: Ezeken szó lesz a számukra legfontosabb témákról is, így az emberi és kisebbségi jogokról, a környezetvédelemről és az energiaellátásról – mondta Szájer József.

A brüsszeli elnökségi ülés egybeesik Magyarország uniós csatlakozásának évfordulójával, így alkalom lesz arra is, hogy párt áttekintse az elmúlt 3 év eredményeit. Szájer József megfogalmazása szerint “Magyarország az unió beteg országa”, a kormány nem tudja kihasználni a csatlakozás előnyeit, tevékenységével rontott hazánk uniós megítélésén. A Fidesz célja az érdekérvényesítés, és hogy javítson ezen a képen – tette hozzá a képviselő.