Szabolcsi ezüstduó válogatott színekben

A dobogó második fokán a Tölgyes Dorottya (balra), Laskai Írisz duó
A dobogó második fokán a Tölgyes Dorottya (balra), Laskai Írisz duó
Nyírbátor, Nyíregyháza – Újabb arra utaló jel, hogy Tölgyes Dorottya és Laskai Írisz duója életképes lehet.

Jó előjel a közelgő nyári korosztályos Európa-bajnokság előtt, hogy a belga nemzetközi asztalitenisz bajnokságon, Spában a serdülő lányoknál a nyírbátori Tölgyes Dorottya és a nyíregyházi Laskai Írisz alkotta a mieink A jelű, vagyis elsőszámú csapatát. Az pedig különösen, hogy a kettejük alkotta páros eljutott egészen a döntőig, ahol csak egy japán kettős tudta őket legyőzni.

A csapatverseny során nem volt szerencséje a megyei, pardon magyar válogatottnak, mert az angol és ír válogatottal egy csoportban a három együttes 3:2-es eredményekkel körbeverte egymást, és a mieink 18:17-es szettaránya csak a második helyhez volt elég – az viszont kevésnek bizonyult a főtáblához.

Ugyanakkor párosmeccset már ekkor sem veszített a Tölgyes Dorottya, Laskai Írisz duó, akik abban a versenyszámban két lengyel és egy angol egységet legyőzve a fináléba jutottak, ott pedig az Akae, Szugaszava japán tandemtől kaptak ki 3:0-ra, és lettek végül ezüstérmesek. Mindenesetre kiderült, hogy a balkezes-jobbkezes felállásban szereplő megyebeli duó játéka életképes lehet az Eb-n is.

Egyesben Tölgyes Dorottya (angol, ír és orosz ellenfelet győzött le) és Laskai Írisz (belga, spanyol és norvég rivális akadt a horgára) is csoportelsőként került a főtáblára, ahol Dorottya még legyőzte az Írisz által a selejtezőben felülmúlt belgát, a nyíregyházi játékos viszont 3:2-re vesztett a norvég Toftaker ellen. A döntő játszmával a nyolc közé jutásért vívott meccsen Dodónak sem volt szerencséje, hiszen öt szettben kapott ki a francia Farcytól.