Szabolcsban 22 szórakozóhelyen találtak hiányosságokat

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a hatóságok január utolsó hetében 34 szórakozóhelyet ellenőriztek és 22-nél tártak fel hiányosságokat. A kijáratokat, vészkijáratokat több helyen egyáltalán nem jelezték és volt, ahol tűzoltókészüléket sem tartottak. Az ellenőrzés után több bírságot is kivetettek, de egy szórakozóhelyet sem zártak be. Az akció a budapesti West Balkánban történt, három halálos áldozatot követelő tragédia után indított országos ellenőrzés-sorozat része volt.

A rendőrség, a katasztrófavédelem, a tűzoltóság, az önkormányzatok, ÁNTSZ, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Munkavédelmi Főfelügyelőség munkatársai január 21. és 29. között keresték fel a fiatalok által látogatott, nagyobb tömegeket vonzó szórakozóhelyeket Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az akció során 34 szórakozóhelyet ellenőriztek és 22-nél tártak fel különböző hiányosságokat. A tűzoltóság több helyen kifogásolta, hogy a kijáratokat, vészkijáratokat egyáltalán nem vagy nem megfelelően jelezték. Találtak lejárt tűzoltókészülékeket és volt olyan szórakozóhely is, amely egyáltalán nem rendelkezett tűzoltókészülékkel. Az ÁNTSZ munkatársait néhány helyszínen koszos, elhanyagolt konyha és előkészítő helyiség fogadta. A hiányosságok pótlására rendelkező határozatokat adtak ki, több esetben bírságot is kiszabtak és néhány esetben eljárást indítottak. Működési engedélyt azonban nem vontak vissza – közölte hétfői közleményében a Sazbolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitá nyság.

Az ellenőrzések során a rendőrség 364 emberrel szemben intézkedett, akik közül 66-an fiatalkorúak, vagyis 18 évesnél fiatalabbak voltak. A rendőrök két esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást.

A szórakozóhelyek ellenőrzését a rendőrség továbbra is kiemelt feladatként kezeli, ezért a jövőben több alkalommal lehet majd számítani hasonló, nagyszabású, a társszervekkel közösen végrehajtott ellenőrzésekre.