Szabolcs-Szatmár-Bereg

2017.06.02. 15:11

Iparosmesterek elismerése Nyíregyházán

Nyíregyháza - Számos rangos elismerés talált méltó gazdára az ipartestület közgyűlésén.

Nyíregyháza - Számos rangos elismerés talált méltó gazdára az ipartestület közgyűlésén.

Huszonegy kitüntetést adományozott az egyesület arra érdemes tagjainak a napokban az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) a Nyíregyházi Szolgáltató Ipartestület Egyesület javaslatára. A Magyar Kézművesség Díj arany fokozatát Csorba István autószerelő, Nagy Miklós autófényező, Rácz Imre mezőgazdasági gépszerelő kapták, a Magyar Kézművesség Díj ezüst fokozatát Batta György lakatos, Horváth Pálné női fodrász, Módy Elekné női-férfi fodrász, Spisák András autófényező, karosszé­rialakatos és Vareha Miklós autószerelő vehették át.

Mesterien végzik a munkájukat

IPOSZ-díjban részesültek: Gerda József autószerelő, Gutyán György autószerelő, Harsányi Ferenc karosszéria­lakatos, Simon György autószerelő, Tóth László épület­asztalos, Tógyer Miklós ipari mérőműszer-javító és Vida József autószerelő.

Arany Koszorús Mester címre lettek érdemesek: Ignéczi Sándorné órás és ékszerész, Nagy Tibor és Maleczki Sándor karosszérialakatosok.

A kitüntetéseket a Nyíregyházi Szolgáltató Ipartestület május 29-ei közgyűlésén ünnepélyes keretek között adta át Gyekis Árpád elnök és Géresi József alelnök.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!