Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.23. 14:22

Tartós élelmiszergyűjtés húsvétra Kisvárdán

Kisvárda - A Kisvárdai Görög katolikus Karitász az elmúlt év november végén alakult, 26 fővel Grunda János parókus atya javaslatára. A Karitász tagjai már decembertől kezdve folyamatosan segíti a szegény, segítségre szoruló családokat ruhaneművel, műszaki cikkel, tűzifával és élelmiszerrel. Az eddig eltelt időszakban a kérések legtöbb esetben ruhaneműre és élelmiszerre irányultak.

Kisvárda - A Kisvárdai Görög katolikus Karitász az elmúlt év november végén alakult, 26 fővel Grunda János parókus atya javaslatára. A Karitász tagjai már decembertől kezdve folyamatosan segíti a szegény, segítségre szoruló családokat ruhaneművel, műszaki cikkel, tűzifával és élelmiszerrel. Az eddig eltelt időszakban a kérések legtöbb esetben ruhaneműre és élelmiszerre irányultak.A böjti időszakban, egyházközségünkben újra indult a "vödrös" gyűjtés, –tájékoztatott Nagy Józsefné a Karitász vezetője–, ami azt jelenti, hogy a böjt folyamán a görög katolikus családok a háztartásukban lévő élelmiszereket –amiről lemondanak– egy vödörben összegyűjtik, s azt felajánlják szegény családoknak. Mivel szerettünk volna többet adományozni, mint amennyit így gyűjtünk, ezért tervünk kivitelezéséhez Karitászunk az élelmiszer áruházak segítségét kérte. Kérésünkkel több bevásárlóközpontot, s bankot is megkerestünk, sajnos elutasítottak.

Gyűjtés az ALFI előtt csütörtökön és szombaton

– Egyedül az ALFI–KER Kft. állt mellénk. Megkértük őket, engedjék meg, hogy a bejáratnál a vásárlók felajánlásait összegyűjthessük. Egy felnőtt két gyerek szólítja meg a betérő vásárlót adomány adására. A gyerekek a Szent György Általános Iskola 7. –8. osztályos tanulói. Nagy örömünkre, tervünk az ALFI–KER Kft. együttműködésével megvalósulhatott. Piacnapokon a Dögei úti ALFI–KER Kft. nagykereskedés és a megújult kispiac területén lévő új bevásárlóközpont előtt, csütörtökön és szombaton gyűjthettünk tartós élelmiszereket.

Az emberek többsége nagyon segítőkész volt, jó szívvel adakozott. De meg kell említeni, hogy durva elutasításban is volt részünk.

Egyénileg is adományoznak

Az ott lévő Karitász tagoktól megtudtuk, hogy minden tagja, tőlük telhetően támogat élelmiszer s egyéb csomaggal családokat. Az egyik tag, a Szent László hegyen élő három családot látogat meg húsvét előtt, adomány csomagjával. A három családban összesen 18–an élnek.

Nem segítenek

Szomorú tény, hogy az ALFIN kívül egy üzletlánc sem engedte meg a bolt előtti gyűjtést, sőt a TESCO leírta, hogy egyházi szervezeteknek nem nyújt segítséget!

Köszönjük az adományokat

–Hálásan köszönjük a névtelenül adakozók és az ALFI–KER Kft. minden dolgozójának segítőkészségét! Köszönjük, hogy általuk még több szegény család húsvéti asztalát tehettük gazdagabbá. Áldott Húsvétot kívánunk mindannyiójuknak!

Szeretettel: Kisvárdai Görög katolikus Karitász nevében, mondta befejezésül Nagy Józsefné, Babi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!