Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.24. 18:02

Megjelenítik Krisztus szenvedését a hetedik kisvárdai keresztúton

Kisvárda - Nagykedden a református, a római– és a görög katolikus egyházak szervezésében indul el a húsvét előtti, a város történetében a hetedik élő ökumenikus keresztútja, melyen Jézus szenvedéseire emlékeznek Felső–Szabolcs központjában Kisvárdán.

Kisvárda - Nagykedden a református, a római– és a görög katolikus egyházak szervezésében indul el a húsvét előtti, a város történetében a hetedik élő ökumenikus keresztútja, melyen Jézus szenvedéseire emlékeznek Felső–Szabolcs központjában Kisvárdán.Március 26–án (kedden) délután fél ötkor indul el a húsvét előtti, a város történetének hetedik élő ökumenikus keresztútja. A gyalogos körmenet a kisvárdai Római Katolikus Templomtól indul és a régi temető kápolnájánál ér véget a keresztút.

A keresztút egyes állomásain az egyházak papjai rövid stációkat mondanak. A nagyböjt végéhez közeledve, az ökumenikus Keresztúttal is lehetőséget teremtenek a történelmi egyházak a ráhangolódásra, a hit legszentebb eseményére, amelyben a megváltást ünnepeljük. Feladatuknak tekintik, hogy Krisztust és a megváltás örömhírét másoknak is megmutassák.

A hetedik kisvárdai ökumenikus keresztútra –ugyan úgy, mint az előző hatra – szeretettel várnak mindenkit, hogy látható módon jelenítsék meg Krisztus szenvedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!