Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.31. 12:29

Feltámadási szertartás a Római katolikus templomban

Nyíregyháza - Még a korábbi pápa, XVI. Benedek mondataival hirdette meg a hívők számára a Feltámadási Szertartást és a körmenetet szombat este, a Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház.

Nyíregyháza - Még a korábbi pápa, XVI. Benedek mondataival hirdette meg a hívők számára a Feltámadási Szertartást és a körmenetet szombat este, a Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház. XVI. Benedek a következőket mondta: A Húsvéti Szent Három nap nem csupán egy elmúlt valóság emléke, hanem ma is valóság: szeretetével Krisztus ma is legyőzi a bűnt és a halált. Nem a különféle formában jelentkező Gonoszé a végső szó. A Végső győzelem Krisztusé és a szereteté.

A nagyszombat és húsvétvasárnap közötti szent éjszakán ősidők óta virraszt az Egyház. Égő gyertyával várunk Urunk érkezésére, hogy amikor megjön, éberen virrasztva találjon és terített asztalához ültessen bennünket. A Megváltó Krisztusért átvirrasztott éjszakát húsvét vigiliájának nevezzük. Megemlékezünk arról a szent éjről, amelyen az Úr feltámadt. A miséző pap a templom előtt megáldja a tüzet. Az új tűz a bűn és a halál sötétjébe feltámadásával fényt hozó, halálon győztes Megváltónkat jelenti. Az új tűzről pedig a celebráns meggyújtja a húsvéti gyertyát. Erről a tűzről gyújtják meg a hívek is gyertyáikat, mécseseiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!