Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.23. 16:58

Olvasói levél: Tantestületi értekezlet „rendőri felvezetéssel”

Ópályi - Nevelőtestületi értekezletet tartottak a közelmúltban az ópályi Jókai Mór Általános Iskolában.

Ópályi - Nevelőtestületi értekezletet tartottak a közelmúltban az ópályi Jókai Mór Általános Iskolában.Herczeg Péter, a tanév elején kinevezett iskolaigazgató elmondta: fontosnak tartja, hogy az iskolában és környékén rend legyen, biztonságban érezzék magukat a gyerekek, a tanárok, a tanítók, úgy az órákon, mint a tanórákon kívül. A szülők számára valóban megnyugtató, ha gond nélkül engedhetik iskolába a gyermekeiket, tudva, hogy nem lehet semmi bántódásuk sem az iskolában, sem az út során.

Herczeg Péter meghívta az értekezletre a Mátészalkai Rendőrkapitányság vezetőjét, Bakos Olivér alezredest, Juhász András őrnagy, KMB alosztályvezetőt, és Kicsák László főtörzsőrmestert, a helyi falufelelős rendőrt, akik felmérték a település jelenlegi közbiztonsági helyzetét, és javaslatokat tettek annak javítására.

A kapitány úr elmondta: a régen jól bevált nevelési módszerek ma már nem alkalmazhatóak az iskolában, a pedagógusok csak a jelenlegi jogszabályok által megengedett eszközökkel élhetnek. A nevelők felelőssége óriási, hiszen meg kell találniuk azt a pedagógiai módszert, amivel a gyerekeket foglalkoztatni tudják, le tudják kötni a figyelmüket. Ópályiban különösen nehéz a helyzet, hiszen a tanulók többsége a legszegényebb rétegből kerül ki. Az előadó felhívta a nevelők figyelmét arra, hogy a legapróbbnak látszó fegyelmezetlenség mellett se menjenek el szó nélkül.

Végezetül megemlítette, hogy a rendőrség sokféle módon segít az iskoláknak, például a különféle bűnmegelőzési programokkal. Készül a pedellus program, amelynek keretében biztonsági őrt kapnak az iskolák. Drabik Péter igazgatóhelyettes arra kérte a nevelőket, ha valamilyen atrocitás történik a szülők részéről, a kollégák álljanak ki egymás mellett, ha kell, a bírósági eljárás alatt is! Az önkormányzat is sokat tesz a biztonság javításáért: térfigyelő kamerarendszer telepítését szavazta meg a képviselő-testület mind az iskolában, mind az óvodában. Közmunkások segítik az intézményekben a polgárőrség munkáját. A falufelelős rendőr laptopot kapott az önkormányzattól.

Erdélyi Miklós polgármester, Ópályi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!