Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.02. 17:50

Disneyland Fehérgyarmaton

Fehérgyarmat - Február elsején fergeteges farsangi kavalkádot láthattak, akik ellátogattak a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnáziumba.

Fehérgyarmat - Február elsején fergeteges farsangi kavalkádot láthattak, akik ellátogattak a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnáziumba. Az idei farsangot a Disney filmek ihlették. A fellépő osztályoknak egy-egy mesét kellett megeleveníteniük színpompás jelmezekkel, zenés táncos koreográfiával. 12 osztály lépett fel az iskola tanárai, diákjai és a megjelent szülők, vendégek előtt. A 11-14 éves korosztályba tartozó „kisgimisek” közül az 5.k osztály a Tarzan című mesét dolgozta fel, és előadásukkal megelevenítették a dzsungel világát. A 6.k osztály a Madagaszkár című mese hőseit és kalandjait idézték meg. A 7.k osztály a Pocahontas, míg a 8.k osztály az Oroszlánkirály történetét mutatták be a nézőknek. A maskarás felvonulásból a nagyok sem maradtak ki. A nézők a 9.k osztály jóvoltából találkozhattak az Aladdin szereplőivel, de jeleneteket mutattak be a 9.a osztályos tanulók az Aranyhaj és a nagy gubanc című rajzfilmből. Nem maradhatott ki a sorból a Kis hableány sem, akit a 9.b osztály vitt színre. A 10.k a Szépség és a szörnyeteg történetét idézte meg, míg a Hercules című mesére a 10.a osztály készült jelmezekkel. A produkciók között találhattuk még az Anasztázia című mesét a 10.b osztály feldolgozásában, valamint a 101 kiskutyát, melyet a 11.a osztály adott elő. Végül a 11.k osztály zárta a parádét a Pán Péter című mese feldolgozásával.

A farsangi délután keretműsorát és lebonyolítását a 12.a osztály biztosította, akik a Hófehérke és a hét törpe című mesével fűszerezték meg a vidám délutáni programot.

A szebbnél szebb produkciókat 5 fős zsűri pontozta, melynek tagjai Pálur László igazgató, Törökné Pintér Katalin, Joóné Herka Erzsébet tanárnők, és a Diákönkormányzat képviseletében két diák, Joó Jenifer 12.b, és Dezső Kinga 12.a osztályos tanulók voltak.

Amíg a zsűri meghozta döntését a Diákönkormányzat jóvoltából a tombolajegyet váltott tanulók között Széles Zoltán segítő tanár kisorsolta az értékes díjat. A diákok között népszerű márkájú érintőképernyős mobiltelefont Harsányi Patrícia 8.k osztályos diák nyerte meg.

Végül a zsűri az alábbi döntést hozta:

11-14 éves korcsoportban I. helyezett lett a 6.k, II. helyezett lett az 5.k, III. helyezett lett a 8.k osztály.

15-18 éves korcsoportban I. helyezett lett a 11.a, II. helyezett lett a 10.k, III. helyezett lett a 10.b osztály.

Az első helyezett osztályok tortát, míg a második és harmadik helyen végzett osztályok ajándékcsomagot kaptak jutalomként.

Gratulálunk a szervező és fellépő osztályoknak, osztályfőnökeiknek és a segítő szülőknek a hangulatos és vidám farsangi délutánért.

Márton József

iskolatitkár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!