Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.31. 09:17

Tolvajok rendőrkézen - Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Mátészalka - A Mátészalkai Rendőrkapitányság lopás elkövetése miatt indított szabálysértési eljárást L. Richárd 32 éves, valamint J. Zoltán 35 éves nagydobosi lakosok ellen, akiket a mátészalkai rendőrök Nagydobos külterületén 2013. január 30-án délelőtt igazoltattak, amikor kerékpárjukon frissen kivágott akácfát toltak.

Mátészalka - A Mátészalkai Rendőrkapitányság lopás elkövetése miatt indított szabálysértési eljárást L. Richárd 32 éves, valamint J. Zoltán 35 éves nagydobosi lakosok ellen, akiket a mátészalkai rendőrök Nagydobos külterületén 2013. január 30-án délelőtt igazoltattak, amikor kerékpárjukon frissen kivágott akácfát toltak. Az ellenőrzés során a szállított fa eredetére vonatkozóan a két férfi hitelt érdemlően nyilatkozni nem tudott, majd elismerték, hogy azt engedély nélkül vágták ki és tulajdonították el. A rendőrök a két tolvajt elfogásuk után szabálysértési őrizetbe vették.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást K. László 42 éves tiszadobi lakos ellen, akit 2013. január 30-án délután a rendőrjárőrök tetten értek, amikor egy tiszadob külterületén található tölgyerdőből fát kísérelt meg eltulajdonítani. A rendőrök a férfit elfogása után a rendőrkapitányságra előállították, szabálysértési őrizetbe vették és gyorsított eljárásban, 72 órán belül bíróság elé állítják.

A Mátészalkai Rendőrkapitányságra 2013. január 29-én tett feljelentést a sértett, miszerint ismeretlen elkövető bement mátészalkai telephelyére, ahonnan különböző szerszámokat és alkatrészeket tulajdonított el. A rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést és az akkor még ismeretlen elkövető felkutatását, minek eredményeképp 2013. január 30-án elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható tettest, aki gyanúsítotti kihallgatása során, részletes beismerő vallomást tett. A Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai J. Attila 24 éves mátészalkai lakost, lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság betöréses lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást B. Norbert 20 éves, valamint J. János 35 éves ópályi lakosok ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a két elkövető még 2013. január 27-e reggelre lakatlefeszítés módszerével betört egy mátészalkai cukrászüzembe, ahonnan élelmiszereket tulajdonítottak el. A rendőrök a bejelentést követően azonnal megkezdték a nyomozást, minek eredményeképpen 2013. január 30-án elfogták, és őrizetbe vették a két tolvajt.

Szabolcs- Szatmár- Bereg megyei Rendőr- főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!