Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.19. 13:23

Segítség a vállalkozások élénkítéséhez

Nyíregyháza - Vállalkozásfejlesztési tanácsokat kaptak azok a vállakozások, cégek, akik részt vettek a Primom Vállalkozásélénkítő Alapítvány és a Széchenyi Programiroda Kft. közös szervezésében megrendezett szakmai fórumon.

Nyíregyháza - Vállalkozásfejlesztési tanácsokat kaptak azok a vállakozások, cégek, akik részt vettek a Primom Vállalkozásélénkítő Alapítvány és a Széchenyi Programiroda Kft. közös szervezésében megrendezett szakmai fórumon.Bagi Róbert, a programiroda tanácsadója a vállalkozásfejlesztési projektek végrehajtásának és elszámolásának kérdéseiről beszélt az érdeklődőknek, majd Bosák Nóra, TÁMOP tanácsadó tartott beszámolót a „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban" című projekt részleteiről. Elmondta: eszközbeszerzésre, új szoftvereket megvásárlásra is lehet pályázni, majd tájékoztatta az érdeklődőket arrról, hogy az elszámolható költségek közé tartoznak a bér és járulék, a tanácsadás, továbbá a bérleti díj is. A szakember figyelmeztetett, a pályázathoz teljesített vállalások is tartoznak, ilyen például az előírt nettó 500 ezer forintos árbevétel.

A tanácsadó hozzátatte: bár a pályázatokat már be lehet adni, de érdemes megvárni a mentorszervezet kihirdetését, mert csak 3 hónapnál nem régebbi cégek vehetnek részt a projektben. Albert Enikő a mikrohitel igénylés feltételeiről beszélt akkor, amikor elmondta: az üzleti terv csatolása mellett a vállalkozói igazolványt és a tulajdonosok által jóváhagyott, utolsó lezárt, teljes üzleti évről készült éves beszámoló is szükséges.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!