Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.15. 07:52

Jegyzet - Nekünk is kijár a négy sáv

Nyíregyháza - A fővárosba és azon túl régóta autózók bizonyára emlékeznek még azokra az időkre, amikor vagy a Pótkerékben, vagy a Szőllőskertben erőt és energiát kellett gyűjteni egy hosszabb vezetéshez, hiszen akkor még nem volt autópálya.

Nyíregyháza - A fővárosba és azon túl régóta autózók bizonyára emlékeznek még azokra az időkre, amikor vagy a Pótkerékben, vagy a Szőllőskertben erőt és energiát kellett gyűjteni egy hosszabb vezetéshez, hiszen akkor még nem volt autópálya. Aztán, ahogyan fokozatosan elkezdett mifelénk is kúszni a négysávos kígyó, úgy rövidült le félórákkal a vezetési idő. Hol amolyan magyarosan lassan, vagy ehhez képest európaibb tempóban, drágán és még drágábban nyújtózkodott az aszfaltcsík.

Az autópálya nem csak a biztonságosabb és gyorsabb autózást jelenti, attól sokkal többet. Amikor megyénk szóba jöhetett munkahelyteremtő beruházásokra, hány kisebb vagy nagyobb ilyen vagy olyan multi érvelt azért nemmel, mert nem volt még autópálya. A turizmusból élőktől milyen sok bevételt szipkáztak el más tájak azért, mert a kényelmesebb külhoniak az autópályán kívül nem akartak autózni.

Szerdától immáron a szalkaiak, naményiak, a szatmáriak és a beregiek is közelebb kerültek pár tíz kilométerrel a négysávos ütőérhez, ami örömteli. Mi, az itt élők is régóta megérdemeljük, hogy a lehetőségekhez mérten kilométerekben mérten is valamelyest közelebb kerüljünk a Dunán túliakhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!