Szabolcs-Szatmár-Bereg

2012.01.13. 10:40

Halálos közlekedési baleset Sonkádnál

Fehérgyarmat, Sonkád, Mátészalka - Tiszabecs irányából Sonkád felé haladt az a 71 éves mátészalkai járművezető, aki feltehetően nem a látási viszonyoknak megfelelően közlekedett, és későn észlelte az úttest jobb szélén szabályosan kerékpáron közlekedő 48 éves milotai lakost, aki az orvosi beavatkozás ellenére életét vesztette.

Fehérgyarmat, Sonkád, Mátészalka - Tiszabecs irányából Sonkád felé haladt az a 71 éves mátészalkai járművezető, aki feltehetően nem a látási viszonyoknak megfelelően közlekedett, és későn észlelte az úttest jobb szélén szabályosan kerékpáron közlekedő 48 éves milotai lakost, aki az orvosi beavatkozás ellenére életét vesztette.A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztálya halált okozó közúti baleset gondatlan okozása bűntett elkövetésének gyanúja miatt bűntető eljárást indított, mert egy 71 éves mátészalkai lakos 2012. január 12-én 17 óra után néhány perccel gépkocsijával Tiszabecs község irányából Sonkád község irányába közeledett, lakott területen kívül egyenes útszakaszon éjszakai, korlátozott látási viszonyok mellett a 491 számú főútvonalon.

A főút 35 kilométer szelvénynél feltehetően nem az út és a látási viszonyoknak megfelelően közlekedett az általa vezetett gépjárművel és későn észlelte az úttest jobb szélén vele azonos irányba szabályosan kerékpáron közlekedő 48 éves milotai lakost, így gépjárműve jobb elejével elütötte.

A kerékpáros férfi a baleset során olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a baleset helyszínén az orvosi beavatkozások ellenére életét vesztette. A helyszíni szemle során megállapítást nyert, hogy az elhunyt férfi a kerékpáron való közlekedése során a jogszabályokban meghatározott fényvisszaverő láthatósági mellényt viselt, továbbá a kerékpár csomagtartójára elhelyezett 1 darab piros színű villogó lámpát, és kezében tartott egy 3 cm körátmérőjű 15 cm. hosszúságú, fekete színű kézi lámpát, mellyel feltehetően a közúti közlekedési baleset bekövetkezése előtt maga elé világított.

A gépkocsit vezető 71 éves férfinél ittasság nem merült fel, a felelősségét szakértők bevonásával a Fehérgyarmat Rendőrkapitányság, őrizetbe vétel nélkül vizsgálja - tudatta a rendőrkapitányság közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!