Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.09.06. 13:50

Önkormányzati választás 2010 – Négyszáz cédulán és egy héten múlt

<p>Az LMP polgármester-jelöltjének nem sikerült összegyűjteni a 2000 ajánlószelvényt.</p>

– Sejtettük, hogy nem lesz meg a nyilvántartásba vételhez szükséges irreálisan sok, kétezer kopogtatócédula – mondta érdeklődésünkre Priksz Gábor, aki az LMP színeiben a megyeszékhelyen szállt harcba a polgármester-jelöltségért. – Az igazsághoz tartozik – teszi hozzá –, hogy sem nyár végi, még szabadságolásos időszak, sem a nagyszámú szelvény összegyűjtése és az erre adott idő rövidsége nem kedvezett a kisebb szervezeteknek. Példaként említi, hogy a megyei jogú városok közül csak Pécsett sikerült a jelöltjüknek összeszedni az ajánlószelvényeket.

– Van bennem némi csalódottság, de nem élem meg kudarcként, ami történt. Ha csak egy héttel több idő áll rendelkezésre, megkaptam volna a szükséges szelvénymennyiséget, a még hiányzó 400 kopogtatócédulát – véli Priksz Gábor, aki szerint a hivatalos jelöltség arra adott volna lehetőséget, hogy fontos dolgokra felhívják a figyelmet. – Jóval nagyobb a bázisunk – ezt bizonyítja a tavaszi országgyűlési választás is –, mint amit ez a mostani polgármester-jelölti eredmény mutat, hiszen Nyíregyházán a 15 egyéni választókerületből 13-ban megszereztük a kellő támogatást, így kompenzációs listát is állíthatunk. Abban bízunk, egyéni jelöltjeink és listát képviselőink révén ott lehetünk a képviselő-testületekben.

- KM -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!