Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.09.01. 14:08

Közösen a fertőzések terjedése ellen

<p>A megyei egészségügyi holding tagkórházai eddig is kiválóan működtek együtt más országok egészségügyi intézményeivel annak érdekében, hogy megismerve a legújabb, vagy hagyományos alternatív gyógymódokat, egyrészt beépíthessék meglévő rendszerükbe, másrészt pedig saját tudásukat és tapasztalatukat átadva segíthessék a külföldi partnereket.</p>

Ennek a törekvésnek az egyik állomása volt, hogy a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő sikeresen pályázott a „Fertőzések megelőzése, terjedésének megakadályozása a határmentén” című programra.

A projekt legfontosabb céljai közé tartozott a humánerőforrás-fejlesztés, és az egészségügyi szakdolgozói és orvos-szakmai együttműködés erősítése. A találkozókon előtérbe került a határmenti fertőzéses megbetegedések és járvány lehetőségek feltárása, szükség esetén közös akciótervek készítése.

A projektzáró konferencián a holding vezérigazgatója, dr. Kiss Zoltán Tamás és a Nagyszőlősi Járási Közigazgatási Hivatal elnöke, Rezes Károly aláírásával szentesítette azt a kétoldalú együttműködési megállapodást, amely arra hivatott, hogy programoktól függetlenül is keresse azokat a lehetőségeket, melyek segítségével a folyamatos információáramlás és a kölcsönös tapasztalatcsere megvalósulhat az egészségügyi szakemberek között.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!