Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.08.13. 13:10

Testvértelepülésével ünnepel Tiszarád

<p>Öt évvel ezelőtt kötött testvértelepülési szerződést Tiszarád önkormányzata a kárpátaljai Kígyós településsel, s azóta szinte minden alkalommal részt vesznek egymás ünnepségein.</p>

Így lesz ez az idei államalapító ünnepségen is, amelyet augusztus 21-én 10 órától rendez meg Tiszarád a helyi református templomban.

– Az ünnepi beszédet Lipők Sándor országgyűlési képviselő mondja majd, majd ünnepi istentisztelet tart Pocsai Vince, testvértelepülésünk, Kígyós lelkipásztora – tájékoztatta lapunkat a programokról Papp Endréné, Tiszarád polgármestere.

Díszpolgári cím és emlékplakett

Átadjuk a díszpolgári címet, valamint a településért végzett áldozatos munkáért járó emlékplakettet. Köszöntjük az időseket, s megünnepeljük az új kenyeret is. A templomi ünnepségen közreműködik az Aranyeső Népdalkör és az Aprófalva Asszonykórus. Utána a faluház melletti parkban Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke felavatja a testvértelepülési együttműködés 5 éves évfordulójára emlékeztető kopjafát. A sportpályán délután futballmérkőzés, a parkban pedig kulturális műsor várja a helybelieket, valamint a környező településekről érkező érdeklődőket.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!