Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.08.23. 13:21

Festmények őrzik a szorgalmatosi határt

<p>Borbély Margit festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás augusztus 19-én Szorgalmatoson az általános iskola aulájában. Az alkotó bár ma Tiszavasváriban él, gyermekkorát, fiatalságát Szorgalmatoson töltötte.</p>

A természet szépségében való gyönyörködés, a táj szeretete már akkor rabul ejtette, s amikor 12 évvel ezelőtt ecsetet ragadott a kezébe, természetes volt számára hogy a szorgalmatosi határt, az aracsi legelőt a gémes kúttal megörökítse képein.

Alkotásait már számos helyen bemutatták, de szülőfalujában most láthatták először festményeit kiállítás keretében rokonai, ismerősei, egykori osztálytársai és pedagógusai, illetve a település lakosai. Az őszinte és kedves fogadtatás láttán Borbély Margit a tárlat megnyitóján bejelentette, hogy néhány – természetesen a szorgalmatosi tájat megörökítő – festményét a településnek ajándékozza. A tárlat augusztus végéig tekinthető meg.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!