Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.12.15. 07:08

Postaládánkból: Gázmizéria

<p>A gázfogyasztásomat úgy fizettem a TIGÁZ felé, hogy havonta bediktálom a fogyasztás mennyiségét, mert így látom a legjobban átláthatónak - kezdte olvasónk levelét.</p>

De mégsem az! Ugyanis a legutóbbi számlán is 4 köbméterrel több van számolva.

Egy oszlopba van az általam bediktált mennyiség, a másik oszlopban pedig az úgynevezett korrigált mennyiség, ami 4 köbméterrel több. Minden gázszámlára rá van írva bizonyos többlet, de azt hiszem, így van ezzel minden gázfogyasztó.

Ha ehhez még hozzáteszem a havi úgynevezett alapdíjat, ami ugyanolyan sarc a fogyasztó felé, akkor kiderül, hogy csak az én esetben kb. egyezer forintot fizetek ki olyanért, amiért semmilyen szolgáltatást nem kapok.

Felhívtam az ügyfélszolgálatot a TIGÁZ-nál, ahol megpróbálták a „jelenséget” magyarázni. Én úgy gondolom, hogy ezt valóban csak magyyarázni lehet, de megmagyarázni nem. Mert 1 köbméter az 1 köbméter! Az óra mutatja, azon nincs mit korrigálni! Az alapdíj egy ugyanilyen, nem létező munka után fizetett díj. És még valami: azt mondják, hogy a gáz ára az olaj árához igazodik. Az olaj 140 dolláról 50 dollára csökkent, így a benzin és a gázolaj ára megy szépen lefelé. A gázt meg négyszer emelték az idén, csökkenésről meg egyelőre szó sincs. Akkor hogy is van ez?!

Darvas Iván
Csaroda

Kapcsolódó cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!