Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.09.15. 12:16

Temetőkerítés: hol van a borostyán?

<p>Nyíregyháza - A belvárosra vonatkozó körkérdésünk után, a temető kerítését vettük górcső alá. Olvasóink ugyanis hiányolják a virágokat és a megígért borostyánt. Utánajártunk, megszoktuk-e már az új “falat”. <dia width="900" height="700" alt="Temetőkerítés: hol van a borostyán? 2008.09.15."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Temet__337_ker_t_s__hol_van_a_borosty_n__20/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Temetőkerítés: hol van a borostyán? 2008.09.15." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-temeto-kerites-virag-ny%C3%ADiregyhaza_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Nemcsak a belvárosi sétány, hanem a temetőt körbeölelő új kerítés látványa is megosztja a nyíregyháziak véleményét, amellyel kapcsolatban többen beismerték, hogy szokatlan volt az elején, de ma már pozitívumként értékelik, hogy biztonságos és modern.

Akadnak azonban ellenvetések is. Fórumozónk kaposztasteszta korábban a belvároshoz kapcsolódó cikkünk nyomán így írt a kerítésről:

"Sok ellenvetésem nincs a szökőkúttal, csak épp nem a templom elé kellett volna építeni! Egy ilyen modern sz*r nem illik ebbe a környezetbe! De én már egy cseppet sem csodálkozok ezen, hisz még a halottakat sem tisztelik ebben a városban :( Szörnyű, amit a temetőkerítéssel műveltek :( Egy betonkupac az egész, legalább lefestették volna. Szégyen! Itt látszik meg az, hogy csak a pénzről szólt az egész. Elcsúfítják a várost! Temető, aztán Korzó és az úgynevezett életfa.... :( Gratulálok EZ NYÍREGYHÁZA!! Szégyellem, hogy itt élek, mert elcsúfították ahelyett, hogy megszépítették volna :( "

Elindultunk és megkérdeztük a kerítés környékén sétáló emberek véleményét. A megkérdezettek nagy százaléka hiányolja a virágokat, amelyek az idő folyamán eltűntek. Elismerik ugyan, hogy szép este kivilágítva a temető környéke, de a korábban megígért borostyán nappal is szebbé varázsolná az egyhangú és szürke falat. Volt olyan járókelő, aki ugyan elégedett a modern elgondolással és szükségesnek látta a megújulást, de mivel, naponta arra jár busszal, ezért hiányolja az építkezések nyomán a kerítés mellől elbontott fedett buszmegállót. Összegezve tehát, kezdjük megszokni az új falat, de maradtak még kérdések ezért hamarosan utánajárunk, vajon történnek-e változások a jövőben: lesz borostyán és fedett buszmegálló?

Kapcsolódó cikkek:

- Kálnai Anita -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!