Nagyvilág

2011.04.22. 17:14

Sporthírek - tenisz: Arn kiesett, Nadal egy győzelemre a félezrediktől

<p>Arn Gréta sima vereséggel búcsúzott Feztől</p>

A 220 ezer dollár összdíjazású Grand Prix de SAR La Princesse Lalla Meryem negyeddöntőjében a 19 esztendős román Simona Halep volt Arn Gréta ellenfele.

A verseny honlapja szerint eddigi egyetlen összecsapásukat - tavaly Montrealban - a román lány 7:5, 7:5-re nyerte. Ezúttal könnyebb dolga volt. Alig több mint egy órás mérkőzésükön a nyolc kettős hibát is vétő Arn saját adogató játékát csak egyszer tudta megnyerni. Kétszer brékelt ugyan, de ez is kevésnek bizonyult: 6:2, 6:1-re nyert román teniszező.


Rafael Nadal pályafutása 499. győzelmét aratta Barcelonában


Nadal a majdnem kétmillió euró összdíjazású Barcelona Open Banc Sabadell negyeddöntőjében imponáló magabiztossággal nyert a francia Gael Monfils ellen.

A verseny honlapján elérhető információk szerint a világelső a 75 perces mérkőzésen egyetlen esélyt sem adott - már a Roland Garros elődöntőjét is megjárt - ellenfelének arra, hogy elnyerje adogatását, miközben neki ez négyszer is sikerült: 6:2, 6:2-re nyert.

Nadal barcelona mérlege is lenyűgöző - mint ahogy az volt a monte-carlói is: 27 mérkőzésen maradt veretlen. A Real Club de Tenis Barcelona 1899 serlegét hatodik alkalommal nyerheti el - öt egymást követő győzelem után a tavalyi azért maradt ki, mert Nadalnak ki kellett hagynia ezt a versenyt.
Nadal múlt héten győzelemmel kezdte a salakpályás szezont: Monte-Carlóban honfitársa, David Ferrert ellen nyert a döntőben; korábban döntőt játszott Indian Wellsben és Miamiban is - mindkétszer Novak Djokovic győzte le.
Most az elődöntőben honfitársa, Feliciano Lopez vagy a horvát Ivan Dodig lesz az ellenfele.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!