Szabálytalan vezetés buktatta le mentőautó tolvajt

Szabálytalanul manőverezett és egy egyirányú utcába is behajtott – így bukott le az a fiatalember, aki pénteken lopott el egy mentőautót az egyik budapesti kórház területéről. A 23 éves férfi nem akart megállni a rendőröknek, belehajtott autójukba is. A fiatalember azóta őrizetben van.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, pénteken elloptak egy mentőautót a fővárárosi Szent János Kórház elől. A rendőrség szombati közleménye szerint a lopott kocsira civil ruhás nyomozók figyeltek fel a Bocskai úton. Az lett gyanús, hogy az autós szabálytalanul manőverezett, majd behajtott egy egyirányú utcába is. A rendőrök utána mentek, és kocsijukkal úgy álltak meg, hogy a betegszállító ne mehessen tovább. A nyomozók felszólították a sofőrt, hogy szálljon ki, a férfi erre elindult és szándékosan nekihajtott a szolgálati autó oldalának. A rendőröknek ezután sikerült elfogniuk. A tolvaj könnyű sérüléseket szenvedett.

Miután ellátták sérüléseit, a 23 éves fiatalembert a XII. kerületi Rendőrkapitányságra vitték, hogy kihallgassák. Jelenleg őrizetben van. Jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.Sporthírek