Szabálytalan kerékpárosok Tiszaújvárosban

Bicikli és Forgalom
Bicikli és Forgalom
Tiszaújváros – Kerékpárosok okoztak baleseteket a városban az elmúlt napokban. A rendőrök éppen ezért nagyobb figyelmet fordítanak az ilyen balesetek megelőzésére.

A közelmúltban az egyik délelőtt nem sokkal 8 óra után történt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset Tiszaújvárosban. Egy 28 éves nő kerékpárjával haladt a Tiszaújváros, Örösi úttal párhuzamos járdán a Szent István út irányából a József Attila út irányába, majd a Sulymoshát úton úgy kívánt áthaladni, hogy kerékpárjáról nem szállt le, a hanem továbbra is azon ülve hajtott át és így nem biztosított elhaladási elsőbbséget egy, a Sulymoshát úton az Örösi út irányába közlekedő 38 éves tiszaújvárosi fiatalember által vezetett VW Passat személygépkocsi részére, melynek következtében összeütköztek. A kerékpáros hölgy a baleset következtében könnyű sérülést szenvedett, vele szemben a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság indított szabálysértési eljárást.

Csak szabályosan

Mivel három napon belül ez már a második olyan baleset volt, melynek okozója kerékpáros, ezért a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya ismételten, és nyomatékosan felhívja a kerékpárosok figyelmét arra, hogy saját testi épségük és biztonságuk érdekében tartsák be a közúti közlekedés szabályait, a jelzőtáblák utasításait, melyek épp úgy vonatkoznak rájuk mint a gépjárművezetőkre. Továbbá ha már a járdán kényszerülnek kerékpározni (csak ahol a KRESZ megengedi), úgy az útra történő lehaladás előtt álljanak meg, szálljanak le a kerékpárról és azt áttolva, a gyalogosokra vonatkozó szabályok szerint keljenek át az úton.

HSz