Szabálysértés miatt fogdába

Fogdában- Illusztráció
Fogdában- Illusztráció
Tiszaújváros – Szigorúbban járnak el egyes szabálysértőkkel szemben a tiszaújvárosi rendőrök. Az elkövetők akár fogdába is kerülhetnek bizonyos esetekben.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztálya a társosztályokkal karöltve az idén a kiemelt, a közlekedés biztonságát leginkább veszélyeztető szabálysértések elkövetőivel szemben továbbra is következetes, de szigorúbb elbírálási gyakorlatot vezetett be. Az osztály célja az, hogy a fenti szabálysértések számában évről-évre megfigyelhető növekedési tendenciát megállítsa. A szigorítások első lépéseként a rendőrök élni fognak a szabálysértési őrizet jogintézményével azokkal szemben, akik a szabálysértési hatóság jogerős határozatát, illetve a bíróság ítéletét figyelembe nem véve, járművezetés eltiltás tartama alatt vezetnek.

Újra lebukott

Ennek eredményeképpen jártak el azzal a 31 éves tiszaújvárosi lakossal szemben is, akit a bíróság ittas vezetés vétsége miatt, mellékbüntetésül 1 évre eltiltott a közúti járművezetéstől, de ezen ítélettel nem törődve február 12-én gépkocsijával közlekedett. A rendőrjárőrök a tettenérést követően a fiatalembert a kapitányságra előállították, majd azonnal sor került az őrizetbe vételére is. A szabálysértő két napig élvezhette a rendőrségi fogda vendégszeretetét.

Intő példa

A fiatalembert a tárgyaláson 50 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság. A fenti szigorított eljárás intő példa kell, hogy legyen azok számára, akik a jogerős ítéletek, határozatok ellenére megkockáztatják az engedély nélküli vezetést, vagy elzárással is sújtható szabálysértések elkövetését, hiszen ezen ügyekben a bíróság akár hosszabb időtartamú elzárásra is ítélheti őket.

HSz