Szabadon engedték a Csermőkei úti miskolci gázolót

Itt történt a halálos gázolás
Itt történt a halálos gázolás - © Fotó: Szaniszló Bálint
Miskolc – A bíróság nem látott okot bármilyen kényszerintézkedés alkalmazására.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája csütörtökön – az ügyészi indítványt elutasítva – megszüntette a bűnügyi őrizetét és azonnali szabadlábra helyezését rendelte el annak a férfinak, akit azzal gyanúsítanak, hogy május 9-én. hajnali 2 óra körül Miskolcon, a Csermőkei úton elütötte egy a forgalmi sávban gyalogosan közlekedő negyven éves nőt, majd segítségnyújtás nélkül továbbhaladt. A baleset következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Nem várható szökése

A bíróság álláspontja szerint semmilyen olyan konkrét bizonyíték nem merült fel, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén elszökne, elrejtőzne, hiszen bejelentett munkával, legális jövedelemmel rendelkezik, büntetlen előéletű. Megállapítható, hogy a gyanúsított a gyanúsítást követően a nyomozóhatóság rendelkezésére állt. A bíróság ezen magatartásból, személyi körülményekből arra a megállapításra jutott, hogy a szökés, elrejtőzés veszélye nem áll fenn.

A bíróság nem látott olyan különös okot, mely alapján akár a legenyhébb kényszerintézkedés elrendelése szükségesnek mutatkozott volna, így a bíróság a gyanúsított azonnali szabadlábra helyezéséről döntött. A határozat ellen az ügyészség fellebbezéssel élt.

Újkígyóson kapták el

Mint írtuk, a megyei rendőr-főkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás eredményes volt: a megalapozott gyanú szerint a szerencsétlenül járt gyalogost G. Péter 43 éves miskolci lakos ütötte el egy kisteherautóval, akit a járőrök Újkígyóson fogtak el, így ellene folyik tovább az eljárás, amelybe szakértőt is bevontak.

ÉM-SZB


Videó: Az út közepén gyalogolhatott a nő, akit halálra gázoltak a Csermőkei úton

Miskolc – A környéken lakók sem láttak semmit, sőt a nőt sem ismerik, akit halálra gázolt a miskolci férfi. Amint arról beszámoltunk, hétfőn hajnalban ütötték el a nőt a Csermőkei út és a Martinász utca kereszteződésében. A sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott, a 40 éves nő a helyszínen életét vesztette. A gázolót később Újkígyóson elkapták, a rendőrség továbbra is keresi a szemtanúkat.

Halálos gyalogosgázolás Miskolcon – Újkígyóson kapták el a miskolci gázolót

Miskolc – Hajnalban gázolta halálra a gyalogost, megállás nélkül elhajtott.

Rendőrségi felhívás – Keresik a miskolci halálos gyalogosgázolás szemtanúit

Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 05000/277/2016. bűnügyi számon nyomozást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett ügyében.