Friss hírek

2009.11.13. 15:29

Demonstrációsorozatra készülnek a tûzoltók

<p>Sorozatos demonstrációra készülnek a hivatásos tûzoltók, amiért a jövõ évi költségvetés szerint 1,8 milliárd forinttal kevesebbet kapnának az idei összegnél. A tervek szerint jövõ keddtõl egészen a büdzsé végszavazásáig minden nap a Parlament közelében tüntetnének, ezúttal azonban csak a parancsnokok. A demonstrációsorozat megkezdéséig még van három nap, ha addig pozitív választ kapnak, nem vonulnak az utcára.</p>

A jövõ évi költségvetés tervezete szerint 1,8 milliárd forinttal kevesebb jutna a hivatásos tûzoltóságoknak az idei pénznél, ezt keveslik a tûzoltók. Dobson Tibor, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság kommunikációs fõosztályvezetõje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy ennyi pénzbõl nem tudják a jövõ évet teljesíteni. Ha nem kapnak több pénzt, év közepére a tûzoltóságok jó része ellehetetlenül. Azt szeretnék elérni, hogy 1,4 milliárd forinttal kapjanak többet annál, mint ami a tervezetben szerepel, ez még így is kevesebb, mint az idei pénzük.

A tûzoltók szûk egy hónapja emiatt már az utcára vonultak, ám azóta semmi sem változott. Ezért újabb demonstrációs lépésre készülnek - mondta Dobson Tibor. Jövõ keddtõl egészen november 30-ig, a költségvetés végszavazásáig minden nap munkaidõben a Parlament közelében tüntetnének. A tervek szerint a parancsnokok 15-20-an, óránkénti váltásban demonstrálnának az Országház elõtt, ahol egy tûzoltóautóban "fogadóórát" is tartanának a képviselõknek, hogy elmondják, miért vannak ott.

Dobson Tibor leszögezte, hogy ezúttal nem akarják a tûzoltókat az ország minden részérõl a fõvárosban hívni, ezért tervezik azt, hogy csak a parancsnokok álljanak ki összességében a teljes állományért és a tûzvédelemért. Hangsúlyozta, hogy nem radikális megoldásban gondolkodnak.

A parancsnokok akkor fognak az utcára vonulni, ha jövõ keddig semmiféle pozitív választ nem kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!