Szabadlábra helyezte a bíróság Szima Juditot, a TMRSZ főtitkárát

Szabadlábra helyezték a TMRSZ főtitkárát
Szabadlábra helyezték a TMRSZ főtitkárát - © Szabadlábra helyezték a TMRSZ főtitkárát
Kaposvár  (MTI) – Lakhelyelhagyási tilalom mellett szabadlábra helyezte Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkárát hétfő délután meghozott határozatával a Kaposvári Városi Bíróság.

A TMRSZ -vezetőt múlt pénteken gyanúsítottként hallgatták ki Szekszárdon, majd éjjel őrizetbe vették hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt. A nyomozást aznap a Kaposvári Nyomozó Ügyészség rendelte el “konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján”.

Szabadlábra helyezték a TMRSZ főtitkárát ©

    “Olyasmivel vádolnak, amit nem követtem el” – mondta Szima Judit hétfőn újságíróknak a bíróság folyosóján a határozat kihirdetését követően, hozzátéve: rendkívüli módon megalázták.
    Az ekkor már bilincs és vezetős

zár nélkül nyilatkozó főtitkár, akit szemmel láthatóan megviseltek a történtek, az újságírók kérdéseire elmondta, hogy a bíróságról az édesapjához megy. (A bíróságon apja lakását jelölte meg helyszínként, ahol a határozatnak megfelelően tartózkodni fog.)       

 

    Vadócz Attila, a Somogy Megyei Bíróság szóvivője az előzetes letartóztatást kérő ügyészségi kezdeményezésről döntő kétórás bírósági procedúrát követően újságíróknak elmondta: a bíróság az előzetes letartóztatást nem tartotta indokoltnak, a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére való tekintettel lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Ez a lakhely nem a gyanúsított eddigi tartózkodási és lakhelye, hanem egy másik megyében lévő lakhely – jegyezte meg.
    A szóvivő közölte továbbá, hogy az ügyész fellebbezett a határozat ellen, ezért jogerős határozatot – várhatóan egy héten belül – a Somogy Megyei Bíróság hoz.
    A nyomozást a TMRSZ működése kapcsán, hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen rendelték el, arról múlt pénteken Horváth Szilárd, Somogy megyei főügyész tájékoztatta az MTI-t.
    Még aznap házkutatást tartottak a TMRSZ szekszárdi irodájában, majd délután a szekszárdi rendőrkapitányságra gyanúsítottként előállították Szima Juditot, a szakszervezet főtitkárát, akit a kaposvári nyomozóügyészek kihallgattak, majd éjjel őrizetbe vettek, szombaton pedig Kaposvárra szállítottak.