Szabadfogású Számítógép Verseny – hatodszor

Számítógéppel készített újszerű ötleteiket, illetve humoros megoldásaikat mutathatják meg a 19 év alatti fiatalok a 6. hazai Szabadfogású Számítógép Versenyen. A pályamunka lehet számítógépes rajz, animáció, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver, illetve egyéb informatikai megoldás; a lényeg az, hogy kreatív, szokatlan és újító legyen – szól a kiírás.

Az idén hatodik alkalommal megrendezett megmérettetésen a szakmai zsűrit képző-, videó és zeneművészek, informatikusok és tanárok alkotják. Az általuk kiválasztott legjobb húsz művet december 5. és 14. között tekinthetik meg az érdeklődők a Deák téren, a Design Terminálban rendezett kiállításon. A legjobbak értékes számítástechnikai eszközöket és szolgáltatásokat – vagyis internet előfizetést, játékkonzolt, szoftvereket, notebook-ot vagy mobiltelefonokat – nyerhetnek.

Pályázni csapatban és egyénileg is lehet, egy diák pedig akár több csoport tagjaként is regisztráltathatja magát, és több munkát is leadhat. A pályaműveket október 20-ig kell eljuttatni a C3 Kulturális és Kommunikációs Központhoz (Budapest, Szpáhi utca 20.), de online is fel lehet tölteni a honlapra (http://verseny.c3.hu/2008/). Az oldalon az egyéb információk mellett a jelentkezéshez szükséges űrlapot is megtalálhatják az érdeklődők.