Szabadfogású ob – Hatos 97 kilóban is bajnok

Akt.:
Szabadfogású birkózók országos bajnoksága Miskolcon
Szabadfogású birkózók országos bajnoksága Miskolcon - © Fotó: Ádám János
Budapest, 2015. április 26., vasárnap (MTI) – Az olimpiai és világbajnoki bronzérmes Hatos Gábor eredeti súlycsoportjánál, a 74 kilogrammnál kettővel magasabb kategóriában, a 97 kilósok között indult, ám így is aranyérmet szerzett a szabadfogású birkózók Miskolcon rendezett országos bajnokságán.

Gulyás István szakágvezető tájékoztatása szerint a szombathelyi sportoló a papírformának megfelelően a 97 kiló első számú hazai versenyzőjével, Szmik Attilával vívta a döntőt, és 1-1-es eredménnyel, később szerzett ponttal diadalmaskodott.

“Azért az nagyon ritka, hogy valaki három kategóriában is bajnoki címet szerezzen pályafutása során, s ez most sikerült neki. Legutóbb talán Ritter Árpád volt erre képes” – mondta az MTI-nek Gulyás.

A szakember szerint a válogatott erősségei jól birkóztak. A vb- és Eb-harmadik Veréb István (86 kg) és a többszörös Európa-bajnoki érmes Ligeti Dániel (125 kg) is nagyon magabiztosan győzött. Nagy csatát a 74 kilósok fináléja hozott, melyben az eggyel lejjebb Eb-ötödik Gulyás Zsombor legyőzte az U23-as Eb-n márciusban bronzérmes Nagy Mihályt.

Szabadfogású ob, bajnokok:

57 kg: Wilheim Richárd (UTE)
61 kg: Vida Csaba (Csepeli BC)
65 kg: Molnár József (Csepeli BC-Abony)
70 kg: Lukács Norbert (Csepeli BC)
74 kg: Gulyás Zsombor (Csepeli BC)
86 kg: Veréb István (Haladás VSE)
97 kg: Hatos Gábor (Haladás VSE)
125 kg: Ligeti Dániel (Haladás VSE)

– MTI –