ÁSZ-vizsgálatot kért a budaörsi polgármester az épülő sportlétesítményekre

Büntetőfeljelentést tett és számvevőszéki vizsgálatot kért az épülő budaörsi uszodával és sportcsarnokkal kapcsolatban Wittinghoff Tamás, a város polgármestere. A beruházásnak 2008. második felében kellett volna elkészülnie, az átadás azonban folyamatosan csúszott a kivitelező pénzügyi nehézségei miatt. Az önkormányzat idén áprilisban felbontotta a szerződést, a munka befejezéséhez pedig közbeszerzési eljárást írt ki – közölte csütörtökön a városvezetés.

A budaörsi uszoda és sportcsarnok ügyében már az igazságügyi szakértők is vizsgálódnak, Wittinghoff Tamás polgármester pedig törvényességi és célszerűségi vizsgálatot kért csütörtökön az Állami Számvevőszéktől. Az önkormányzat még az előző ciklusban döntötte a sportlétesítmények megépítésétről, amit 2008-ban strandépítéssel is kibővítettek. A kivitelező Baucont Zrt-nek 2008 második felében kellett volna elkészülnie a munkákkal, az átadást azonban pénzügyi nehézségekre hivatkozva folyamatosan csúsztatták.

A városvezetés 2009. áprilisában felbontotta a szerződést a céggel. A létesítmények befejezéséhez a munkálatok 5-10 százaléka hiányzik, amire a héten közbeszerzési eljárást írtak ki.