„Sütés, főzés a kertben” – a győztes recept

Antal Gábor
Antal Gábor
Miskolc – Kecskesajttal és aszalt szilvával töltött csirkecombfilé mogyorómártással. Ezt az ételt Antal Gábor találta ki, és receptjét beküldte receptversenyünkre, így amellett, hogy ezzel az étellel ő lett a győztes, bekerült a „Sütés, főzés a kertben” című kiadványunkba is.

De nem most először nyert ezzel a finomsággal, hiszen a „Séf a rácson” országos grillversenyen a harmadik helyet sikerült megszereznie. Antal Gábor autóértékesítőként dolgozik, de imád főzni, új ételeket kitalálni. „Fejben összeállítom, hogy mi mihez passzol, és ennek megfelelően lefőzöm, elkészítem. Mindennap főzök otthon valamit” – sorolta.

A mindennapos főzésnek persze megvan az eredménye, hiszen Gábor – egy versenynek köszönhetően – az egyik grillgépeket forgalmazó cég arca lett, bemutatókat is tart. És vallja, grillrácson sok minden elkészíthető: sütött már vaddisznót is, pizzát is. A nyár egyébként is a grillezés ideje, de Gábor szerint télen is minden adott egy jó grillezéshez.

– A legjobban a roládokat kedvelem, mert azok a végtelenségig variálhatók. De a steak is a kedvencem, a család pedig a vékony tésztás pizzát kedveli. Ezt kézzel készítem, olívaolajjal, friss bazsalikommal, sóval, paradicsom kerül rá és tépett rukkola – sorolta.

De elárulta azt is, a steak sütésének a titka a sok gyakorlás. „A baj, hogy a húst előtte nem pihentetik, pedig meg kell ezzel tisztelni, és persze a grillen úgy kell sütni, hogy ne száradjon ki” – javasolta.