ERDON Helyi hírek

2008.02.21. 18:00

Hogy jobban eligazodjunk a városban

<p>Szatmár megye - A nagy térképeknek csak helyet kell biztosítsítani a Szatmárnémeti polgármesteri hivatalnak, a többit ingyen adja a kivitelező cég.</p>

Még tavaly december közepén tárgyalóasztalhoz ült Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere és egy, a városi térképeket tervező és kivitelező, Kolozsváron bejegyzett cég képviselői, hogy újabb projekteket készítsenek elő. Ilyés elmondása szerint a cég aktualizálni fogja városunk térképét és egy újdonsággal is előrukkolt: a megyeszékhely nagytérképeinek kivitelezését is elvégzi az elkövetkezendő időszakban. Szatmárnémetiben kb. 30 nagytérkép lesz kihelyezve, ebből 15 a lakónegyedek bejáratainál, 10 a belvárosban, a többi pedig a város bevezető utjainál segíti majd a tájékozódást. A térképek kivitelezése és kihelyezése a polgármesteri hivatalnak nem kerül pénzébe, ugyanis a cég csak a reklámfelületek eladási jogát kérte cserébe. Az elegáns, esztétikai szempontból kifogástalan pannókon elhelyezett térképek projektje a következő ülésen február 28–án kerül a városi tanács elé, az elfogadásuk után tavasszal megtörténik majd ezek felszerelése is a közterületeken – számolt be róla a polgármester.

Gugulya–Hégető Lóránd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!