Súlyos zavargások napok óta egy svéd város peremvidékén

Folytatódtak a zavargások vasárnapra virradóra a svédországi Gottsunda város egyik külvárosában. A hatóságok szerin fiatalok felgyújtottak számos autót, és égõ benzines palackokat dobtak egy uszodára. Ezt a svéd média közölte hétfõn.

Az Uppsala Nya Tidning címû lap szerint fiatalokból álló bandák garázdálkodtak immár az egymást követõ harmadik éjszakán. A politikusok csõcselékrõl beszélnek, illetve olyan fiatalokból álló bandákról, amelyek a vandalizmusban lelik örömüket. A városházán hétfõn válságtanácskozás kezdõdött, amelyen részt vettek Gottsunda vezetõi, tûzoltók, rendõrtisztek, szociális szolgálatok, ingatlanszervezetek, lakóközösségek képviselõi. A tanácskozás résztvevõi a “Gottsunda-folyamat” nevet adták annak a még nem is körvonalazódó kezdeményezésnek, amelynek eredményeként véget lehetne vetni az erõszaknak.

“Az elmúlt napok eseményeit nagyon komolyan kell venni. Senkinek nem lehet haszna mindabból, ami történt eddig. Az elsõdleges feladat, hogy visszatérjen a rend. Sajnos nincs egyszerû megoldás a problémára” – mondta a “Gottsunda-folyamat” egyik szervezõje, Hilde Klasson.Sporthírek