Súlyos vereség a Fehérvártól

Súlyos vereség a Fehérvártól
Súlyos vereség a Fehérvártól
Kemény erőpróba várt a Jegesmedvékre szombaton, hiszen az ifj. Ocskay Gábor Emléktornán a házigazda Fehérvár AV19 gárdájával mérték össze erejüket.

A házigazda Fehérvár – ahogy azt várni lehetett – nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, és alaposan beszorította a Miskolcot. A nagy nyomás az 5. percben érett góllá, amikor Kocsis közelről talált Bálizs kapujába (0-1). Egy perc sem telt el, amikor Lovecchio megduplázta a hazaiak előnyét (0-2). A 9. percben egy gyors ellentámadás végén Sarauer lőtt a hálóba (0-3). Majoross Gergely vezetőedző gyorsan időt kért, hogy egy kicsit rendet tegyen a fejekben. Az újabb miskolci rövidzárlat 34 másodperc múlva azonban ismét gólt eredményezett Lovecchio maradt üresen majdnem szemben a kapuval, és kilőtte a bal sarkot (0-4). Továbbra is a Fehérvár dominált, ám a 18. percben egy gyors kontra végén szépítettek a Jegesmedvék. Korongszerzés után Nagyhoz került a korong a hazai kapu előtt, remekül adott keresztbe, és a lendületesen érkező Metcalfe közelről a hálóba lőtt (1-4).

Maradt a fehérvári fölény

A második harmad nem kezdődött jól, hiszen emberhátrányban hiába szerezték meg a korongot a Macik, újra elvesztették azt, és Marino három méterről kilőtte a felső sarkot (1-5). A 6. percben Bartalis lőtt szép kapásgólt (1-6). Majoross Gergely egy perc múlva kapuscserét határozott el, és a próbajátékra érkező kanadai Zemlak állt a háló elé. A 9. percben emberelőnyben játszottak a Jegesmedvék, Boyle-hoz került a korong, aki oldalról mattolta Rajnát (2-6). A 15. percben Magosi egy lecsorgó korongot ütött az üres kapuba. Előtte ugyanis leütközték Zemlakot, aki sokáig nem is tudott felkelni a jégről(2-7). A 18. percben Lovecchio törhetett egyedül a kapura, és nem is hibázott (2-8).

Hatékonyabb védekezés

A harmadik harmadban ismét Bálizs állt a kapuba, mert Zemlak a leütközése után rosszul lett, és a szünet után nem tudta folytatni a játékot. Ebben a játékrészben a miskolciak sokkal összeszedettebben, hatékonyabban védekeztek, mint korábban, és Bálizs is bemutatott néhány szép védést. Mindez azonban kevés volt ahhoz, hogy gól nélkül lehozzák a harmadot. A 13. percben Maciasra nem figyeltek a védők, aki a bal sarokba lőtt (2-9).

A Fehérvár az egész mérkőzés alatt a Miskolc fölé nőtt, gyorsabban, pontosabban játszottak, és jó százalékban használták ki a helyzeteiket.

A Jegesmedvék vasárnap délután 3 órakor a Grazzal játszanak a bronzéremért.


JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék – Fehérvár AV19

2-9 (1-4, 1-4, 0-1)

Székesfehérvári jégcsarnok, 1200 néző. V.: Babic, Wolf, Soltész, Pálkövi.


Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Gőz, Vojtkó, Metcalfe, Nagy, Becze, Sagert, Dudas, Láda B., Cohen, Dansereau, Boyle, Dósa, Tóth, Hajós, Popovics, Budai, Ritó, Roczanov, Szilágyi, Miskolczi, Zemlak(k). Edző: Majoross Gergely.

Fehérvár AV19: Robinson – Ejdepalm, Szirányi, Kocsis, Bartalis, Marino, Vincze, Macias, Reiter, Kovács, Tokaji, Erdély, Banham, Sarauer, Orbán, Kóger, Wehrs, Lovecchio, Sikorcin, Magosi, Rajna(k). Edző: Rob Pallin.


Gól: Metcalfe ill., Kocsis, Lovecchio(3), Sarauer, Marino, Bartalis, Magosi, Macias

Kiállítás: 10 perc illetve 6 perc


Majoross Gergely: – Korábban többször mondtam, hogy azért kell erősebb ellenfelek ellen játszanunk, hogy rávilágítsanak a kijavítandó hibáinkra. Ma ez nagyon hangsúlyosan megtörtént. Minden gólunkat komoly hiba előzte meg, de még inkább probléma volt, hogy úgy tűnt, megilletődötten játszunk. Vannak rossz szokásaink a koronggal, amelyeket le kell küzdenünk, ha sikeresek akarunk lenni. Örülök, hogy ezeket a hibákat felszínre hozta a mérkőzés. Ez sokkal hasznosabb volt, mintha egy gyengébb ellenfelet megvertünk volna egy gyenge meccsen. Minden játékosnak meg kell értenie, hogy sokkal okosabban, pontosabban kell játszanunk.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek