Súlyos gyermekbalesetek Szabolcsban – egy csecsemőt leforráztak, egy 2 és fél éves gyerek lufitól fulladt meg

Életveszélyes égési sérüléseket szenvedett szerdán, Tiszavasváriban egy 4 hónapos kisgyerek, akit nagyapja forró lecsóval öntött le véletlenül. Kállósemjénben egy 2 és fél éves gyerek egy lufi darabkáját lélegezte be és megfulladt, a mentők már nem tudták megmenteni az életét.

Tiszavasváriban az eddigi adatok szerint egy 4 hónapos kisgyerek szenvedett életveszélyes égési sérüléseket, mikor forró étel ömlött rá. A baleset vélhetően úgy történt, hogy a gyerek nagyapja – egy 38 éves férfi – forró lecsót vett le a tűzhelyről és véletlenül a gyerekre öntötte. A fiatal nagyapa ittas volt – mondta a Független Hírügynökségnek Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A gyereket életveszélyes állapotban, mentőhelikopter vitte Budapestre. A férfi ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt indult eljárás.

Kállósemjénben egy 2 és fél éves gyerek meg is halt, miután belélegzett egy lufi-darabkát. Pápai György, az Észak-Alföldi Regionális Mentőszolgálat vezetője a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a bejelentés idején épp a helyszín közelében tartózkodott egy mentőautó, és kiérkezésükig telefonon is próbálták a szülőknek elmondani, hogy mit tegyenek a gyerekkel. A mentő bár percek alatt odaért, a gyereken már nem tudtak segíteni, megfulladt.