Súlyos az ítélet, tizenhat évre börtönbe kell vonulnia a masszőrnőnek

Akt.:
Súlyos az ítélet, tizenhat évre börtönbe kell vonulnia a masszőrnőnek
Miskolc – A vádlott távollétében hirdettek határozatot a miskolci gyilkosság ügyében. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés volt a vád.

Egy héttel ezelőtt tervezte, hogy ítéletet hirdet a „masszőrnős gyilkosság” néven ismert ügyben a Miskolci Törvényszék dr. Czibrik Attila vezette büntetőtanácsa. A múlt héten azonban K. M. E., az emberölés vádlottja – miután az utolsó szó jogán is tagadta a gyilkosság elkövetését – a tárgyalás szünetében öngyilkosságot kísérelt meg a bíróság mellékhelyiségében és ezzel megakadályozta a határozathozatalt. A nőt azóta a pszichiátrián kezelik.

Az ítélet súlyossága miatt fennáll a szökés veszélye.
dr. Czibrik Attila

Nem jelent meg

Dr. Czibrik Attila akkor úgy döntött, tegnap szerda 8 órára jelöli ki az ítélethirdetést és jelezte, hogy a törvények szerint azt a vádlott távollétében is meg lehet tartani. Akkor legfeljebb még csak sejthettük, hogy így is alakul. Szerda reggel 8 órakor a vádlott – a szabályosan kézbesített és átvett írásbeli idézés ellenére – nem jelent meg a bíróságon.

Előzetes letartóztatásban

Dr. Czibrik Attila bíró, a Miskolci Törvényszék büntetőtanácsának elnöke megismételt eljárásban K. M. E. vádlottat bűnösnek mondta ki különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében, ezért őt 16 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte. Mint Czibrik Attila elmondta, az ítélet súlyossága miatt fennáll az elítélt szökésének lehetősége, ezért a bíróság elrendelte K. M. E. előzetes letartóztatását, amely a másodfokú ítélet kihirdetéséig, de legfeljebb az elsőfokú ítéletben foglaltak időtartamáig terjedhet.

Az ítélet nem jogerős, mert ugyan azt az ügyész tudomásul vette, de a vádlott védője fellebbezést jelentett be. Az elítéltnek az írásbeli kézbesítéstől számított 8 napon belül van joga jelezni szándékát.

Újra az ítélőtáblára

Mint ismert, a vádlott, a masszőrnő a kettejük közti vita folytán – a vád szerint – megverte, majd megfojtott egy 84 éves nőt, majd a holttestet igyekezett elrejteni. A masszőrnő mindvégig tagadta, hogy elkövette volna a gyilkosságot. A bíróság első fokon felmentette, majd az ítélőtábla határozata miatt indult el a második elsőfokú eljárás, amelynek az előbbiekben leírtak lett az eredménye.

Továbbra is látszik, hogy bizonyítatlanok a felhozott vádak.
Dr. Lichy József

Az ítélethirdetés után dr. Lichy József, a vádlott védője elmondta, hogy továbbra is bizonyítatlannak tartja a vádat és reméli, hogy az ítélőtábla végre pontot tesz a régóta húzódó ügy végére. Mint mondta, abból is látszik, hogy nincs elég bizonyíték, hogy első körben felmentő ítélet született.

Az éjszaka leple alatt…

A vád szerint a masszőrnő – miután megölte a nyugdíjas nőt – egy zöldes-szürke színű takarófóliát és ezüst színű ragasztószalagot vásárolt. Visszament a szalonba és a takarófóliába tekerte a holttestet. Az nem vált bizonyossá, hogy pontosan hova kívánta vinni, de mindenképpen ki az adott épületből, mert a tetthelyen keresztül az elkövetés egyébként a személyéhez volt köthető. A vádlott az éjszaka folyamán a szalon masszázshelyiségéből kivonszolta a becsomagolt holttestet a bejárati ajtón, a lépcsőfordulókon és lépcsősorokon át a második szintről az első szintig, majd a holttestet egy iroda előtt hagyta.

Szaniszló Bálint


Gyilkosság Miskolc belvárosában – Tizenhat évet kapott a masszőrnő

Miskolc – A Miskolci Törvényszék első fokon 16 év fegyházra ítélte K. M. E.-t, azt a masszőrnőt, aki egy vita nyomán megölt egy idős asszonyt.

Begyógyszerezte magát a masszőrnő, csak áprilisban hirdetnek ítéletet

Miskolc – A tárgyalás szünetében a bírósági illemhelyen vette be az erős nyugtatókat a vádlott.

Gyilkosság Miskolc belvárosában – Masszőrnő: lesz-e fehér füst?

Miskolc – Újra elsőfokú ítéletet hirdet a „masszőrnős gyilkosság” ügyében a bíróság.

Gyilkosság Miskolc belvárosában – Kiderül, ki ölte meg az idős nőt?

Miskolc – Előreláthatólag március hó 30. napján hirdet ítéletet a Miskolci Törvényszék a „masszőrnő” ügyében.

hirdetés


hirdet�s