Rendőrségi hír

2019.06.24. 21:00

Kuncsaftokat szereztek a kiskorú lánynak

Befejeződött a kerítés és gyermekprostitúció miatt indult ügy az Ózdi Járásbíróságon.

Illusztráció

Az Ózdi Járásbíróság június 24-én valamennyi vádlott vonatkozásban befejezte az elsőfokú eljárást annak az ózdi családnak a büntetőügyében, melynek tagjai a kiskorú sértettet kihasználva prostitúcióra kényszerítették lakhatásért és élelmezésért cserébe.

Prostitúcióra kényszerítették

A megállapított tényállás szerint I. – IV. rendű vádlottak Ózdon éltek egy háztartásban. A családfő szerepét az anya, a II. rendű vádlott töltötte be. 2017. októberében a III. rendű vádlott megismerkedett az otthonról megszökött kiskorú sértettel, aki a II. rendű vádlott engedélyével a családhoz költözhetett, de cserébe az általuk beszervezett férfiakkal – V. – VIII. rendű vádlottakkal – szexuális kapcsolatot kellett létesítenie. A család közösen szervezte és bonyolította le az „üzleteket”, melyek vagy a kuncsaftok lakásán, vagy egy ózdi romos épületében zajlottak. A szolgáltatásért kapott pénzt is ők vették át és tették el a sértett helyett.

Az ügy V. – VIII. rendű vádlottjai a kuncsaftok, akik a sértettel – annak életkoráról tudva, kisebb összegek fejében – szexuális cselekményt végeztek.

A bíróság az ügy IV. rendű vádlottjának – aki családtagként működött közre a prostitúciós tevékenység elősegítésében – és VIII. rendű kuncsaft vádlottjának vonatkozásában már február 28-án, előkészítő ülésen ítéletet hirdetett. Előbbit a bíróság kerítés és gyermekprostitúció kihasználása miatt 3 év szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra, míg utóbbit gyermekprostitúció kihasználása miatt 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélte.

A mai napon a további vádlottak vonatkozásában is döntést hozott a járásbíróság. A prostitúciót leszervező családtagok közül a két fiatalkorú vádlottat kerítés és gyermekprostitúció kihasználása miatt mondta ki bűnösnek. Az I. rendű vádlottal szemben 3 év, a III. rendű vádlott esetében 3 év 6 hónap szabadságvesztést szabott ki a bíróság.

Több, mint hat év

A család fejeként tevékenykedő II. rendű vádlottat kerítés, gyermekprostitúció kihasználása, rablás és kiskorú veszélyeztetése miatt 6 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte a járásbíróság.

Az ügy további vádlottjainak, a három kuncsaftnak 150, 200 és 300 ezer forint összegű pénzbüntetést kell fizetnie a bíróság ítélete szerint.

A bíróság ítélete nem jogerős, az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn nyilatkozata megtételére, ugyanakkor a II., III. és a VI. rendű vádlottak fellebbezést jelentettek be, a további vádlottak elfogadták a bíróság döntését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában