Súlyemelés: Óriási mezőnyt versenyeztettek Ózdon

Takács Mária a masters világbajnokságra hangolt Ózdon.
Takács Mária a masters világbajnokságra hangolt Ózdon. - © Fotó: M.E.
Ózd – Jubileumhoz érkezett Ózdon a Suzuki Kupa súlyemelő verseny, hiszen a mögöttünk hagyott hétvégén már tizedik alkalommal találkoztak egymással a környékről és a távolabbról érkezett versenyzők.

Az egész napos viadalon valamennyi korosztályt láthatták a kilátogató érdeklődők, hiszen először a legkisebbek foglalták el a dobogót, majd a serdülők, a hölgyek, a masters mezőny, az ifjúságiak, a juniorok és a felnőttek következtek az eseményen.

Összesen 110 súlyemelőt versenyeztettek le a nap folyamán, ami a napi limitet jó harminccal meghaladta, de az eseményre delegált bírók vállalták a többlet feladatot. Az ifjúságiak és a juniorok számára rendkívül fontos volt az idei Suzuki Kupa, hiszen a két korosztály számára az augusztusi Európa-bajnokság előtt ez volt az utolsó válogató viadal.

– Kiváló feltételeket teremtettek az ózdiak, amiért óriási köszönettel tartozunk nekik – fogalmazott Dobos Imre, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke. – Természetesen ezen a napon elsősorban a feltörekvő fiatalokra voltunk kíváncsiak, de örömteli, hogy a többi korosztályban is ennyien összegyűltek. Számomra ennek az az üzenete, hogy a sportág valóban elindult a fejlődés útján, ami a jövő szempontjából rendkívül fontos. Ózdon egyébként ennek a versenynek nagy hagyománya van, a színvonal pedig évről-évre emelkedik, ami örömre és bizakodásra adhat okot.

ÉM-ME

 Sporthírek


hirdetés


hirdet�s