Egyperces

2012.09.04. 15:56

Fehér tigrisek születtek egy állatkertben

Ritka mint a fehér tigris – szólhatna így is mondás, hiszen csupán minden 10,000 tigrisből egy születik fekete- fehér csíkokkal. Ezért számított nagy sikernek, amikor júliusban a csehországi Liberec Állatkertben a fehér nőtény tigris, Surya Bara három szintén fehér tigrisnek adott életet. A kicsiket a napokban mutatták be a nagyközönségnek.

Ritka mint a fehér tigris – szólhatna így is mondás, hiszen csupán minden 10,000 tigrisből egy születik fekete- fehér csíkokkal. Ezért számított nagy sikernek, amikor júliusban a csehországi Liberec Állatkertben a fehér nőtény tigris, Surya Bara három szintén fehér tigrisnek adott életet. A kicsiket a napokban mutatták be a nagyközönségnek.A fehér tigris nem önálló faj, hanem a bengáli tigris egy különleges színváltozata. A természetben nagyon ritkán fordulnak elő, mivel feltűnő színük miatt a túlélési esélyeik jóval kisebbek, mint normál sárga-fekete csíkos fajtársaiknak.

A kistigriseknek szombatig még név nélkül kell kibírniuk, akkor lesz ugyanis a hivatalos névadó ünnepség az állatkertben. Liberec jelenleg az egyetlen állatkert Európában, ahol sikeresen szaporítottak fehér tigriseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!