Strandbiztonság diákokkal Ózdon is

Akt.:
Mindenre odafigyelnek
Mindenre odafigyelnek - © Fotó: police.hu
Ózd – Ózdon már tizenegy éves múltra tekint vissza a „Diákok a Biztonságért” elnevezésű akció. Az elmúlt években a helyi strand területén szolgálatot teljesítő tanulók jóvoltából jelentősen javult a fürdő köz- és vagyonbiztonsága.

Ezen a nyáron újra diákok is vigyáznak a közrendre az ózdi városi strandon. A Diákok a Közbiztonságért akció idén már tizenegyedik alkalommal indult útjára 2016. július elejétől.

A „Diákok a Biztonságért” projektet az ózdi strandfürdő biztonságának szavatolása érdekében, főként a lopások megelőzésére hívta életre egy évtizede az Ózdi Rendőrkapitányság, az Ózd Vízmű Kft. és az Ózdi Polgármesteri Hivatal. A kitűzött cél ez évben is ugyanaz maradt: megőrizni a strandolók köz- és vagyonbiztonságát.


A putnoki és ózdi középiskolások, – mintegy 30 fő – látják el a szünidő alatt a szolgálatot. A „járőrpárosok” főleg a megelőzés eszközeivel operálnak, így figyelmeztetnek, ha kell, vagy szórólapokat osztanak, melyek hasznos tanácsokkal látják el a fürdőzőket.

Az ünnepélyes megnyitót az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője, dr. Molnár Tamás r. őrnagy nyitotta meg, de többek között rövid beszédet mondott Kiss Judit önkormányzati képviselő is.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a diákok közösségi munkájának eredményeként jelentősen javult az ózdi strandfürdő és kemping köz- és vagyonbiztonsága.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –