Stohl mentette meg Kaszás életét

Budapest – Megműtötték kedden a hétfőn agyvérzést kapott Kaszás Attilát, továbbra is intenzív osztályon ápolják.

A művészről:
Jászai Mari-díjas színművész
Színház-és Filmművészeti Főiskola – 1983
1984 – Vígszínház
2003 – Nemzeti Színház
Egyéb díjak, kitüntetések
1988 – Hegedüs Gyula emlékgyűrű
1990 – Színházi találkozó legjobb férfialakítás díja
1992 – Ajtay Andor-emlékdíj
1992 – Ruttkay Éva-emlékdíj
2005 – Súgó Csiga Díj
Az egyik bulvárlap úgy tudja, hogy a 47 éves színész Stohl Andrással edzett aNemzeti Színházkonditermében, amikor összeesett. Barátja azonnal szájon át lélegeztette és a mentők kiérkezéséig szívmasszázst adott.

Kaszás Attila több darabban is szerepel, az érintett előadásokat a Nemzeti Színház helyettesítéssel oldja meg – közölte Jordán Tamás.

A színművész állapotáról a család hozzájárulásával a Nemzeti Színház igazgatósága folyamatosan tájékoztatja majd a közvéleményt – közölte az intézmény főigazgatója.

Kómában és válságos állapotban

Agyvérzése után válságos állapotban van Kaszás Attila, a Nemzeti Színház művészét gép lélegezteti. Az Országos Idegsebészeti Intézetben azt tervezik megműtik a színészt, hogy megakadályozzák az újabb vérzést az agyában – olvasható Nemzeti Színház internetes oldalán.

Az eddigi vizsgálatok alapján egy agyi ér fejlődési rendellenesség okozhatta Kaszás Attila agyvérzését. Az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézetben hamarosan agyi érfestést, valamint egy műtétet terveznek hogy, megelőzzenek egy esetleges újabb agyvérzést – tájékoztatta a színházat Bognár László az Országos Idegsebészeti Intézet igazgatója.

Kaszás Attila hétfő este lett rosszul a színház konditermében, nem sokkal előadása előtt. A kórház tájékoztatása szerint a művésznél hirtelen eszméletvesztés, légzés és keringészavar lépett fel. A gyors és szakszerű ellátás és kivizsgálás ellenére azóta kómában van. A színész jelenleg gépi lélegeztetésre szorul és ingerekre nem reagál.

Kapcsolódó anyagok:

  • Vigyázz rám (Patika – filmzene, Dés László) – Kaszás Attila
  • Kaszás Attila szerepei – Nemzeti Színház
  • Mi muzsikus lelkek – Kaszás Attila előadásában


  • További hírek a Magyarország kategóriából