Stégmesterek vetélkedtek Ózdon

Stégmesterek vetélkedtek Ózdon
© Fotó: Dojcsák Dávid - BAZ MKI szóvivő
Borsod-Abaúj-Zemplén, Ózd- A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság negyedik alkalommal rendezte meg az ózdi „Stégmester” elnevezésű katasztrófavédelmi horgászversenyt május 27-28-án.

Az idei huszonnégy órás horgászat megnyitóján Tóbis Gábor tűzoltó ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese köszöntötte a már ismerős sporttársakat, hiszen a legtöbb versenyző 2013 óta részt vesz az ózdi megmérettetésen.

A versenyfeltételek ezúttal sem változtak az előző évekhez képest, azaz csapatonként három fővel, három horgászbottal – úszós vagy fenekező szerelékkel – kellett minél több és nagyobb halat horogra csalni a versenyzőknek. A résztvevők jó sporthorgászhoz méltóan mindvégig gondosan ügyeltek a kifogott halak kíméletes kezelésére, így azok a mérlegelést követően sértetlenül kerültek vissza a Városi-tó vizébe.

A szombat délutáni eredményhirdetésen Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója értékelte a rendezvényt és a horgászcsapatok teljesítményét, majd átadta a legjobbaknak szánt díjakat.

Eredmények:

  • I. helyezett: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, FKI Zugló csapata (139,5 kg hal)
  • II. helyezett: Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szolnoki Kormoránok csapata (100,53 kg hal)
  • III. helyezett: Hajdú-Bihar megye, DBHT „B” Híradó csapata (89,64 kg hal)

A legnagyobb (9,2 kg), valamint a legtöbb halat (105,72 kg) fogó sporttárs címet Szászi Gábor vehette át az FKI Zugló csapatából. Az elmúlt évek során nyújtott teljesítményük alapján a „Stégmester” vándorkupa véglegesen a Pest megyei horgászokhoz került. Kőszegi Zita a Heves megyei Három Horog-ÁSZ csapat tagja különdíjban részesült, hiszen ő volt az egyetlen szerencsés horgász, aki tokhalat fogott.

A tizenkilenc csapat összesen 786,84 kilogramm halat fogott a huszonnégy óra leforgása alatt.

A rendezvényt támogatták:

  • Abakolor festéküzlet
  • Hesztia Debrecen Kft.
  • Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft.
  • Maros Mix Bt.
  • Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület

-Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság-