Steelvent Ózd Rallye – Turán Friciék győzni akarnak Ózdon

Akt.:
Turán Friciék győzni akarnak Ózdon
Turán Friciék győzni akarnak Ózdon
Miskolc, Ózd – A miskolci ezüstérem után szeretne egy helyet előrelépni a Steelvent Ózd Rallye-n Turán Frigyes és Farnadi Ágnes.

Turán Frigyes alkalmi navigátorral, Farnadi Ágnessel az oldalán kezdte el az idei ralibajnokságot. A pilóta nem csupán segítőjével, hanem az R5-ös Ford Fiesta és a Hankook abroncsok teljesítményével is elégedett volt. Ez is kellett ugyanis ahhoz, hogy az abszolút második helyen érjenek célba Miskolcon.

orb2017_miskolc_rally_mgr_images_turan_013

A szezonnyitón hat gyorsasági szakaszt nyertek meg, emiatt is jó élményként élték meg a borsodi száguldást.

orb2017_miskolc_rally_mgr_images_turan_015

– Minimális kockázatvállalás mellett, nagyon jó ritmusban autóztunk Miskolcon. Próbáltuk a saját tempónkban teljesíteni a versenyt. Az első három helyért nagyon komoly csata folyt, ezt hűen tükrözik az időeredmények is. Húsz másodpercre voltunk a Herczigéktől, kettővel előztük meg Vincze Ferencéket. Hozzá kell tenni, hogy senkinek nem volt komoly gondja az autójával, ez pedig nagyon jó és szoros bajnokságot vetít előre – mondta Turán Frigyes

Marad Farnadi

Zsíros Gábor továbbra makacs sérüléssel bajlódik, így az évad második futamán, a Steelvent Ózd Rallye-n is Farnadi Ágnes diktálja majd az itinert Turánnak.

orb2017_miskolc_rally_mgr_images_turan_033

A csapat átvizsgált az autót és megrendelték azokat a programokat, amelyeket az észak-borsodi és a nógrádi pályákon használnak majd. A pilóta bízik benne, hogy az R5-ös Ford Fiestába ugyanolyan jól felkészített állapotban tudnak majd beleülni, mint legutóbb a borsodi megyeszékhelyen. A felhordásos, dobálós hegyháti szakaszokra már megtalálták az ideális beállításokat, a kicsivel gyorsabb, tempósabb részek feldolgozásával még lesz feladatuk a verseny előtti napokban.

orb2017_miskolc_rally_mgr_images_turan_040

– Ózd kapcsán alapvetően ismerős pályákról beszélünk. Nekem a Sámsonháza nem mond semmit, azon egyszer sem versenyeztem. Ha jól emlékszem a vizslási szakaszok korábban már szerepeltek versenyprogramban, Ceredet kívülről fújjuk, tavaly teszteltünk is ott. Azt viszont nem tudom, mi változott arrafelé, a pályabejárás során elsősorban az út minőségére leszek kíváncsi. A szombati pályák kicsit dobálósak, a másnapi szakaszok viszont jobb minőségűek lesznek – latolgatott a pilóta.

orb2017_miskolc_rally_mgr_images_turan_039

– Tizenhatan vagyunk a kategóriában, Ózdon is nagy meccsre számítok. Az első futamon voltak, akik technikai problémákkal küzdöttek, másoknak pedig még új volt a technika. Tíz páros között igazán komoly csata lesz, ebből pedig a nézők profitálnak majd a legtöbbet, hiszen látványos,izgalmas versenyre van kilátás. Ha ismét az elejében szeretnénk végezni, akkor nagyon fel kell kötnünk a gatyánkat, de hát természetesen azért megyünk Ózdra, hogy a legelején zárjuk a versenyt – fogalmazta meg terveit Turán Frigyes.

ÉM-MESteelvent Ózd Rallye – Baloghék előre menekülnek

A miskolci rajt nem jött össze Balogh Jánosnak, Ózdon azonban javítani szeretne.

 

Steelvent Ózd Rallye – Hegyháti szakaszokon a királykategória képviselői

Április utolsó napjaiban Ózdon és a környező falvakban lesz látható a magyar ralibajnokság mezőnye.

Steelvent Ózd Rallye – Ózdon folytatják a ralisok

Április utolsó három napjában a Steelvent Ózd Rallye-val folytatódik az első osztályú rali bajnokság.