Steelvent Ózd Rallye – Prológ, Hegyhát, majd Nógrád

Akt.:
Steelvent Ózd Rallye - Prológ, Hegyhát, majd Nógrád
Steelvent Ózd Rallye - Prológ, Hegyhát, majd Nógrád
Ózd – Péntektől vasárnap estig rendezik meg az idei ralibajnokság második futamát, a Steelvent Ózd Rallye-t.

Egy hétvégén két verseny, négy bajnoki osztály, összesen több mint százharminc páros. A számok tekintetében így lehet röviden összefoglalni a Steelvent Ózd Rallye, valamint az M6Log Salgó 2017 leglényegesebb adatait. A magyar bajnokság második futam pénteken délelőtt az adminisztratív és a technikai átvételekkel kezdődik, délután öt órától pedig az ózdi stadionba várnak mindenkit, egy látványos, salakpályás körversenyre. Péntek délután és az esti órákban előbb a Historicba nevezett közel húsz páros, majd az ORC és az ORB hatvan egységét láthatja a publikum. A közönségcsalogató prológ a futam kötelező része, de a szokásoknak megfelelően az elért eredmény nem számít bele az értékelésbe.

Gyorsok a hétvégén

A Steelvent Ózd Rallye éles része szombaton reggel kezdődik, méghozzá az városhoz közeli, hegyháti pályákon. A mezőny előbb az Ózd – Sáta (7,53 km), majd a királdi körgyorsaságit (18,24 km) teljesíti, méghozzá a nap folyamán három-három alkalommal. A köztes időben a párosokat a Gyár úton felállított szervizparkban is megtekinthetik az érdeklődők. Szombat este költözik a ralis karaván, méghozzá a szomszédos megyébe, hiszen a viadal záró napját Nógrádban tartják meg. Itt zajlik ugyanis a Rallye2-es bajnokság következő versenye, amelybe vasárnap az ORB, az ORC és a Historic mezőnye is becsatlakozik. A Vizslás – Salgótarján (8 km), a Zagyvaróna – Cered (12,3, km) és a Sámsonháza – Nagykeresztúr (5,95 km) pályákon összesen nyolc szakaszt teljesítenek az egységek, ez után a megyeszékhely főterén díjazzák a célba érkezett párosokat.

Szorosabb lesz

– Nagyszerű szezonnyitó után egy hasonlóan jó futamot várok – jelentette ki Berényi Ákos, a rali szakág vezetője. – Rendkívül komoly mezőny gyűlt össze Ózdra, a pályák jók, az elejében pedig az R5-ös pilóták már túl vannak egy versenyen. Ez azért lényeges, mert többen átestek a tűzkeresztségen, egyre inkább összehangolódnak az autójukkal, ezért a miskolcihoz képest még szorosabb küzdelem lesz Ózdon. Egy egy picivel rövidebb verseny, kevesebb kilométer alatt dőlnek el a vitás kérdések, ezért is mondom, hogy jóval szorosabb küzdelem várható.

Jegyek, zárások

A szurkolók már pénteken a délelőtti órákban is megnézhetik az autókat, hiszen a technikai átvételeket az Opel Ózd telephelyén tartják, ezután pedig jön a délutáni prológ. A versenyhétvégére a belépőjegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, de a rendező és a helyi önkormányzat megállapodása értelmében az ózdi lakcímkártyával rendelkezők ebből az összegből ötven százalékos engedményt kapnak.

Fontos információs, hogy szombaton reggel a gyorsasági szakaszokat a Hegyháton 7.30-kor zárják le, ezután csak gyalogosan lehet megközelíteni a helyszínt. Vasárnap Vizslásnál reggel hattól, Zagyvarónánál fél héttől, Sámsonházánál pedig 7:45-től kell zárásra számítani.

ÉM-MESteelvent Ózd Rallye – A bajnok kilőtt az idei évad rajtjánál

Herczig Norbertet a szezonnyitón csak megszorítani tudták, a Steelvent Ózd Rallye-ra is győzelmi reményekkel érkezik.

Steelvent Ózd Rallye – Turán Friciék győzni akarnak Ózdon

A miskolci ezüstérem után szeretne egy helyet előrelépni a Steelvent Ózd Rallye-n Turán Frigyes és Farnadi Ágnes.

 

Steelvent Ózd Rallye – Baloghék előre menekülnek

A miskolci rajt nem jött össze Balogh Jánosnak, Ózdon azonban javítani szeretne.

 

Steelvent Ózd Rallye – Hegyháti szakaszokon a királykategória képviselői

Április utolsó napjaiban Ózdon és a környező falvakban lesz látható a magyar ralibajnokság mezőnye.

Steelvent Ózd Rallye – Ózdon folytatják a ralisok

Április utolsó három napjában a Steelvent Ózd Rallye-val folytatódik az első osztályú rali bajnokság.