Steelvent Ózd Rallye – A bajnok kilőtt az idei évad rajtjánál

Akt.:
Felkészülnek minden eshetőségre
Felkészülnek minden eshetőségre - © Fotó: DUEN
Miskolc, Ózd – Herczig Norbertet a szezonnyitón csak megszorítani tudták, a Steelvent Ózd Rallye-ra is győzelmi reményekkel érkezik.

A miskolci szezonnyitón csupán az első néhány szakaszon érződött a több hónapos tétnélküli időszak. Ezt követően Herczigék felvették a tempót, a ritmust, és nagyszerű teljesítménnyel nyerték meg az esztendő első versenyét. A Skodás páros szempontjából lényeges volt a sikeres rajt, hiszen az újabb címvédésre – a rendkívül erős mezőnyben – csak akkor nyílhat lehetőségük, ha a tőlük megszokott stabil, megbízható és pokolian gyors formát hozzák. Miskolcon ezzel nem volt probléma, és vélhetően a Steelvent Ózd Rallye-n sem lesz.

Amit vártak

– Az esztendő első versenyétől azt kaptuk, amit a rajt előtt vizionáltunk. – mondta el érdeklődésünkre Herczig Norbert. – Valamennyi gyorsaságin óriási csatát vívtunk, ez pedig borítékolható a bajnokság további részére is. Ez azonban mindenkinek jót tesz: a versenyzők megtanulnak nyomás alatt menni, egyre gyorsabbá válik a tempó, a közönség pedig remek küzdelmeket láthat majd valamennyi helyszínen. Abban is biztos vagyok, hogy a folytatásban mindenki gyorsulni fog, így nekünk is erre kell törekedni. Bízom benne, hogy megtaláljuk még azt a szükséges pár másodpercet, ami tartóssá teheti a jó formánkat. A miskolci győzelem után természetesen bizakodó vagyok, már csak azért is, mert megvolt a kellő tempónk, erre nem lehetett panasz.

Lobogós majd technikás

Herczig Norbert és Bacigál Igor a tavalyi esztendőben csupán nézőként vett részt a szezonzáró ózdi futamon. A bajnoki címüket már korábban bebiztosították, ezért éltek a szabályok adta lehetőséggel, és mínuszolták azt a hétvégét. Most viszont kőkeményen nyomniuk kell a gázpedált, mert a riválisok ott loholnak a nyakukon. A pénteki prológ után szombaton hegyháti, vasárnap pedig nógrádi aszfaltos pályák várnak rájuk.

duen_miskolcrallye2017_3331

– A pénteki prológ a jótékonyság jegyében telik majd, hiszen a Bunkóczi Laci által kezdeményezett akcióban mi is részt veszünk. Egy alig egyéves, beteg kisfiú gyógykezeltetésére gyűjt a ralis család, e mellé pedig természetesen mi is odaálltunk. A körversenyen elárverezzük a „navigátori széket”, a befolyt bevélt pedig felajánljuk a családnak. A szombati gyorsaságik mindenki számára ismerősek lesznek, többször használtuk már a hegyháti pályákat a magyar bajnokságban. Lobogós, tempós, rosszabb minőségű aszfaltra kell számítanunk, a nógrádi helyszíneknél viszont éveket kell visszalapozni az emlékezetünkben, hogy felidézzük őket. Szakmailag más-más stílust igényel a két nap, ez lesz április utolsó hétvégéjén a nehézség. Természetesen a tőlük szokott módon, fel fogunk készülni minden eshetőségre, mert Ózd környékén és Nógrádban szeretnénk ott folytatni, ahol Miskolcon abbahagytuk.

ÉM-MESteelvent Ózd Rallye – Turán Friciék győzni akarnak Ózdon

A miskolci ezüstérem után szeretne egy helyet előrelépni a Steelvent Ózd Rallye-n Turán Frigyes és Farnadi Ágnes.

 

Steelvent Ózd Rallye – Baloghék előre menekülnek

A miskolci rajt nem jött össze Balogh Jánosnak, Ózdon azonban javítani szeretne.

 

Steelvent Ózd Rallye – Hegyháti szakaszokon a királykategória képviselői

Április utolsó napjaiban Ózdon és a környező falvakban lesz látható a magyar ralibajnokság mezőnye.

Steelvent Ózd Rallye – Ózdon folytatják a ralisok

Április utolsó három napjában a Steelvent Ózd Rallye-val folytatódik az első osztályú rali bajnokság.