Helyi közélet

2012.08.14. 11:03

Nézőpont: A felügyelő

<em>Úgy tűnik, vigyáz a kormány a pénzünkre. Arra a közös pénzre, amit mi, adózó állampolgárok fizetünk be, jelenleg össze sem tudom számolni, hányféle adónemben, a közös kasszába.</em> <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>

Úgy tűnik, vigyáz a kormány a pénzünkre. Arra a közös pénzre, amit mi, adózó állampolgárok fizetünk be, jelenleg össze sem tudom számolni, hányféle adónemben, a közös kasszába. Hegyi Erika jegyzeteAzért írom, hogy vigyáz rá a kormány, mert a legfrissebb hírek szerint költségvetési felügyelőket, van, ahol főfelügyelőket rendelnek ki a felsőoktatási, egészségügyi és kulturális intézményekhez. Ők lesznek azok, akik még a kormánynál is jobban vigyáznak majd a pénzünkre, mert az ő feladatuk lesz a közpénzfelhasználás hatékonyságának, szabályszerűségének és átláthatóságának javítása, valamint a tartósan kiegyensúlyozott gazdálkodás feltételeinek megteremtése.

Emlékeim szerint nem épp a felsőoktatási, az egészségügyi és a kulturális intézmények híresek a pazarlásról. Az elmúlt évek hírei egyébről sem szóltak, mint ezen intézmények költségvetésének megkurtításáról, alacsony, sőt ki nem fizetett bérekről, takarékos üzemmódról, és a bevételi források lázas kereséséről. Lehet, hogy a főfelügyelőket át kellene irányítani olyan állami cégekhez, melyek most egyre-másra kapják az állami megrendeléseket, vagy olyan önkormányzatokhoz, ahol a gazdasági társaságok vezetőinek többmilliós prémiumot szavaznak meg. Mert pazarolni csak az tud, akinek van miből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában