Startol az ország leghosszabb és legszínesebb fesztiválja Kazincbarcikán

Kazincbarcika – Augusztus 1-jén kezdődik az ország leghosszabb, a szervezők szerint legszínesebb fesztiválja Kazincbarcikán, a három héten át tartó programsorozatban ötvöződik a képzőművészet és az előadó-művészet – közölték a szervezők az MTI-vel csütörtökön.

A tájékoztatás szerint az augusztus 20-áig tartó Kolorfesztiváloknak köszönhetően ismerőssé válnak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város eddig ismeretlen arcai, és a várossal együtt a térség is színesebbé, vonzóbbá válik, mindezt megfűszerezik sporttal, kreativitással és meghökkentő újdonságokkal.

A programsorozat Wahorn András kiállításával, a “Tekerj bele Te is!” rekordkísérlettel, és a dubicsányi Fignár-udvar programjaival kezdődik, a programok nagy része idén is ingyenesen látogatható.

A szervezők emlékeztettek arra, hogy az idei év a gasztronómia éve, ezen apropóból nyolcadik alkalommal rendezik meg a Barcikai Bormustrát, míg a korábbi évekhez hasonlóan újra rekordkísérletre készül a város. Ezúttal óriás kötött sál, suba technikával készített szőnyeg és a fák törzsének behorgolását követően a “Tekerj bele Te is” akcióban egy közel 1500 kilogrammos, mintegy 1000 méter hosszú színes sütemény elkészítése a terv.

A fesztivál zenei palettáján a Csík zenekar és Presser Gábor közös koncertje, Révész Sándor és Závodi János “Piramis évek” formációja, a klasszikus hegedűjáték itthoni mestere, Mága Zoltán és vendégeinek nagykoncertje szerepel.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s