Star Wars sisak a jótékonysági tombolán egy szikszói fiúért

Akt.:
Star Wars sisak a jótékonysági tombolán egy szikszói fiúért
Star Wars sisak a jótékonysági tombolán egy szikszói fiúért
Miskolc, Szikszó – Egy rákbeteg szikszói fiún segíthetnek azok, akik vesznek egy tombolát. A díj nem mindennapi: egyedi készítésű rohamosztagos sisak. Annyit elárulhatunk, hogy a sisak készítőjének a munkáit még a Lucasfilm is elismerte minőségi replikákként.

A bama cikke szerint a Baranya megyei Gyódon élő Dukovits Krisztián klubtársaival, a Csillagok háborújáért rajongó 501-es Légió Magyarországi Helyőrsége tagjaival gyakran jár gyermekkórházakban, hogy a filmek karaktereinek beöltözve felvidítsák a betegeket. Így találkoztak a szikszói Kovács Marcival, aki 2013 januárja óta küzd nyirokrendszeri rákbetegséggel. A fiú átesett már többféle kemoterápiás kezelésen, és májusban csontvelő-transzplantáción is.

Az ifjú Padavan

A találkozásról így ír Krisztián a Facebook-on: Az akkor még a transzplantáció előtt álló Marci, nem is sejtette, hogy „kis” csapatunk Star Wars-os ajándékokkal, jelmezekkel, droiddal és nem utolsó sorban csupa szívvel érkezik hozzá, hogy elvigye őt egy messzi-messzi galaxisba, ugyanis hősünk, nagy rajongó! Nem is volt kérdés, hogy útra kelünk, hisz az 501-es Légió egyik legfontosabb tevékenysége a jótékonyság!

Óriási volt a meglepetés, Obi Wan szavaival élve: Engem valósággal lenyűgözött, hogy mennyire vele van az erő! Azóta is nyomon követjük az ifjú Padavan életét! Túl van egy csontvelő-transzplantáción, de sajnos most újra segítségre szorul!”

Sajnos januárban ismét csontvelő-beültetésre lesz szüksége. „A családja számára nemcsak az jelent hatalmas kihívást, hogy a fiuk az elmúlt három évben sosem volt tünetmentes, de az is, hogy egyedül az apa fizetéséből kell megélniük, az édesanya már nem dolgozhat az ápolás mellett.” – olvasható a cikkben.

Így segíthet

Dukovits Krisztián – mint írja – sokáig gondolkodott azon, hogy segíthetne, de aztán rátalált a megoldásra: Tombolára bocsájtok egy a képen látható, DKkohós, ventilátorokkal, műbőr belsővel ellátott rohamosztagos sisakot!

A tombola ára 1000 Ft, amit Marci anyukájának a számlájára kell befizetni, így a tombola megvásárlásával azonnal támogatod Marcit!

A bama cikkéből kiderül, hogy Dukovits Krisztián munkásságát elismerte a Lucasfilm is. A gyódi fiatalember „elkészítette már a filmek összes karakterének sisakját, a harci páncélokból több tucatot és Darth Vader öltözékét is.” Vagyis, aki részt vesz a tombolán, az egy egyedi sisakkal gazdagodhat, de legfőképp hozzájárulhat egy fiatalember gyógyulásához és ez a legfontosabb.


Részvétel, sorsolás

  • A részvételhez az alábbiakat kell tennie: A tombola ára 1000 Ft, amit Marci anyukájának a számlájára kell befizetni, így a tombola megvásárlásával azonnal támogatod Marcit!
  • A sorsolás december 21-én lesz, melynek menete a következőképp zajlik:
    A 12.08-12.21 közötti átutalások listáját lehívja Marci anyukája a netbankból, ezek kerülnek át a sorsoló programba, aminek segítségével kisorsoljuk a szerencsés nyertest, aki az esemény oldalán fog értesülni!
  • A részvételről a részleteket, a bankszámlaszámot és a további információkat itt találja: Marciért, Marcinak