Stabilitás, biztonság és kiszámíthatóság… – Dr. Kriza Ákos évértékelője

Akt.:
Dr. Kriza Ákos: „A közbiztonság megteremtése volt a legnagyobb feladatunk...”
Dr. Kriza Ákos: „A közbiztonság megteremtése volt a legnagyobb feladatunk...” - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Ötödik évértékelőjét tartotta szerdán este dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

„Egy alvó, elbátortalanodott megyei jogú városból egy dinamikusan fejlődő közösséget csináltak, és én ehhez szívből gratulálok – mondta a miskolci évértékelő ünnepségen Tállai András parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár. Hozzátette: „Azt kívánom, hogy a lehetőségeikkel élve érjenek el további nagy sikereket!”

evertekelo-05-aj

Sikeres gazdaságpolitikával

Tállai András beszédében az ország állapotát elemezve elmondta, hogy a 2010-ben elkezdett gazdaságpolitika eredményeként Magyarország egy dinamikusan fejlődő országgá nőtte ki magát és ezt a tőkepiac és a nemzetközi gazdasági szervezetek is elismerik.

Az államtitkár sikeresnek tartotta a kormány által a gazdasági élet szereplőivel és a munkáltatókkal kötött hat évre szóló megállapodást, amelynek eredményei jól láthatóak gazdasági és társadalmi szinten egyaránt.

Kiemelte, hogy a társasági adó alacsony mértékében (9 százalék) az első, míg a személyi jövedelemadóban (15 százalék) a második az ország Európában.

evertekelo-01-aj

Stabilitást teremtve

Dr. Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere – immár az ötödik – évértékelő beszédét három fontos kifejezés, a stabilitás, a biztonság és a kiszámíthatóság köré építette fel. A város stabilitását egy utasszállító repülőhöz hasonlította, amely nagy sebességgel száguld az égen, de rajta az utasok élik megszokott életüket. Mint mondta: „Miskolcot 2010-ben zuhanórepülésből kellett visszaemelni a magasba úgy, hogy közben a pilótákat is le kellett cserélni. Hát év múltán a röppálya újra stabil…”

evertekelo-16-aj

Biztonságban az élen

A polgármester az egyik legfontosabb feladatnak a biztonság megteremtését tartotta, amelyre az önkormányzat hatalmas erőt, energiát és pénzt is fordított 2010 óta. Dr. Kriza Ákos Hubay Györgyöt, az önkormányzat Rendészeti Bizottságának elnökét kérte meg, hogy beszéljen az eredményekről.

Hubay György elmondta, hogy a városban élők biztonságérzete és a bűnesetek számának látványos csökkenése is éke s bizonysága, hogy hatékonyan használják fel az önkormányzat által biztosított anyagiakat. Megtudhattuk például, hogy csak tavaly 1 milliárd forintot fordítottak a közbiztonságra Miskolcon.

Nemzetközileg is ismert és elismert módon működik a Miskolci Önkormányzati Rendészet, hozzájárulván ahhoz, hogy a városban élők biztonságban élhessék életüket.

– Szaniszló Bálint –

evertekelo-11-aj