Stabil teljesítménnyel a kategóriabajnoki címig

Akt.:
Baloghék megbízható teljesítménnyel lettek bajnokok
Baloghék megbízható teljesítménnyel lettek bajnokok
Miskolc – Balogh János és Holczer Dániel idén megnyerte a 3-as kategóriát, abszolútban pedig negyedikek lettek.

Végig kiegyensúlyozott és megbízható teljesítménnyel lett idén kategóriabajnok Balogh János. A miskolci ralis és navigátora, Holczer Dániel a hazai pontvadászat 3-as kategóriájában végzett az élen úgy, hogy a szezonzáró Mecsek Rallyn már tét nélkül autózhattak. Pedig a csoport rendkívül népesnek számított, mégis magabiztosan vették az akadályokat. A pilóta szerint az idei remek eredményt többéves, tudatos, tervszerű és kemény munka előzte meg.

A legjobb szezon

– Közös pályafutásunk legjobban felépített szezonján vagyunk túl – fogalmazott Balogh János, az ORB 3-as kategóriabajnoka. – Pedig az idei bajnokság előtt nehéz döntést kellett meghoznunk, hiszen az R4-es autónk helyett egy N-es Mitsubishibe ültünk bele. Első blikkre ez visszalépésnek tűnhetett, de igyekeztünk kihozni a benne rejlő lehetőségeket. Azt tartottuk szem előtt, hogy az egész évünk biztosítva legyen, emellett pedig versenyképes technikában ülhessünk. Az eredmények tudatában most már világos, hogy jól döntöttünk. Igaz, a szezonnyitó egri futamra még nem készült el ez az autó, de Miskolctól kezdve már ezzel versenyezhettünk. Mindig volt néhány olyan egység, akikkel jókat csatáztunk az aszfaltos és a murvás gyorsokon. Náluk váltakozó sikerrel jöttek az eredmények, mi viszont végig kiegyensúlyozottak voltunk, ez vezetett ehhez a szép sikerhez.

Abszolútban is

Balogh János és Holczer Dániel jó passzban volt 2015-ben: ezt nem csupán a kategóriában elért futamgyőzelmek jelezték, abszolútban is letették a névjegyüket. Többször is pódiumra állhattak, vagyis az első öt között szerepeltek, tehát a közvetlen élmezőnynek is oda-odapiszkáltak.

balogh_jani02

– Egy kicsit számunkra is meglepetés volt a szereplésünk, de természetesen örömmel töltött el minket – folytatta a miskolci pilóta. – Amikor a pályák jellege feküdt az autónak, akkor a legjobbakra is veszélyesek voltunk. Ekkor tényleg csak egy lépés választott el bennünket a legjobbaktól, amire méltán lehetek büszke. Ezt még meg tudtuk fejelni a hibamentes, stabil produkcióval, ez vezetett ehhez a szép eredményhez. Természetesen ehhez a családi háttér és a csapat által nyújtott profi munka is szükséges volt, amiért ezúton szeretnék mindenkinek köszönetet mondani.

balogh_jani03

Balogh János a pályafutása során megbízható és érett pilóta lett, a szemlélete is sokat változott az elmúlt időszakban. Az idei bajnokság után most azon dolgoznak, hogy megteremtsék a jövő évi feltételeket. Egyelőre vannak még nyitott kérdések, ezért nem tudni, hogy milyen autóban láthatják majd őket a szurkolók 2016-ban.

Nagyon örülnek

– Megvan a bajnoki cím, aminek nagyon örülünk, de természetesen óriási felelősséggel is jár – vélekedett Balogh János. – A jövőben is addig nyújtózkodunk, amíg a takarónk ér. Nyilván nagyon jó lenne egy R5-ös autóval versenyezni, de ha ez nem jön össze, akkor inkább a biztosat választjuk. Szerencsére van mire építenünk, és rengeteg sikerélménnyel a hátunk mögött kezdhetjük meg a készülődést a 2016-os idényre.

Marosréti Ervin

balogh_jani01

Az ORB végeredménye

1. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) 135 pont
2. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Mitsubishi Lancer EVO IX) 107 pont
3. ifj. Tóth János, Szőke Tamás (Peugeot 208T16 R5) 88 pont
4. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX) 73 pont
5. Matics Mihály, Zejda Viktória (Mitsubishi Lancer EVO IX) 52 pont
6. Turán Frigyes, Zsíros Gábor (Ford Fiesta R5) 51 pont

balogh_jani05

A 3-as kategória végeredménye

1. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX) 71
2. Matics Mihály, Zejda Viktória (Mitsubishi Lancer EVO IX) 49
3. Rongits Attila, Hannus László (Mitsubishi Lancer EVO IX) 39
4. ifj. Kiss László, Varga Zsuzsanna (Mitsubishi Lancer EVO IX) 22
5. Osváth Péter, Farnadi Ágnes (Mitsubishi Lancer EVO IX) 20
6. Maricsek Miklós, Csáki Richárd (Mitsubishi Lancer EVO IX) 11