Összeül az OÉT a BKV miatt – Magyar Nemzet

Várhatóan hétfőn ül össze az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) a BKV-nál kialakult munkaügyi konfliktus miatt – írja a Magyar Nemzet. Az OÉT összehívását először a Munkástanácsok, majd az egész munkavállalói oldal kezdeményezte. Az érdekvédők szerint ugyanis csorbulnak a közlekedési vállalat dolgozóinak alkotmányban biztosított jogai azzal, hogy a cég sztrájktörőket alkalmaz. Ezért a szakszervezetek azt szeretnék […]

Várhatóan hétfőn ül össze az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) a BKV-nál kialakult munkaügyi konfliktus miatt – írja a Magyar Nemzet. Az OÉT összehívását először a Munkástanácsok, majd az egész munkavállalói oldal kezdeményezte. Az érdekvédők szerint ugyanis csorbulnak a közlekedési vállalat dolgozóinak alkotmányban biztosított jogai azzal, hogy a cég sztrájktörőket alkalmaz. Ezért a szakszervezetek azt szeretnék elérni, hogy se a mostani bértárgyalások közben, se pedig a jövőben ne kerülhessen sor sztrájktörésre.
A BKV dolgozói jövő keddre hirdettek sztrájkot, ezzel már a Vasutasok Szakszervezete és a Közúti Közlekedési Szakszervezet is szolidaritást vállalt.